«Προσπαθούσαμε να σταματήσουμε τα αυτοκίνητα και δεν σταματούσε κανείς»

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στη CITY το περιστατικό όπου αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσία-Λεμεσού έπαθε ανάφλεξη.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρωί της Δευτέρας (20/8) ο Γιώργος Ζ. κατευθυνόταν προς Αγία Βαρβάρα για να μεταβεί στη δουλειά του. Όντας στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος του Ιδαλίου, είδε μπροστά του ένα αυτοκίνητο από το οποίο έβγαιναν άσπροι καπνοί.

Προσεγγίζοντάς το σε απόσταση 200 μέτρων και συνειδητοποιώντας ότι κανείς από τους υπόλοιπους οδηγούς δεν σταματούσε για βοήθεια, ενστικτωδώς στάθμευσε στην άκρη και πήγε αμέσως κοντά στο αυτοκίνητο.

 



Μέσα βρισκόταν ακόμα ο οδηγός ο οποίος μάλλον υπέστη σοκ εξ ου και δεν είχε κατέβει.

«Του άνοιξα, τον βοήθησα να κατέβει και τον ρώτησα αν είναι καλά. Αφού μου απάντησε ‘είμαι ok’, στη συνέχεια πήγα και πάλι στο δικό μου αμάξι και πήρα τον πυροσβεστήρα. Ταυτόχρονα, ο δικός μου συνοδηγός προσπαθούσε να σταματήσει άλλα, πιο μεγάλα αυτοκίνητα, φορτηγά και βυτιοφόρα, που έχουν μεγαλύτερους πυροσβεστήρες, έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο μας. Μάταια, όμως. Δεν σταματούσε κανείς».

Ο Γιώργος Ζ. συνέχισε προς το φλεγόμενο αυτοκίνητο με τον μικρό πυροσβεστήρα και λίγο πριν τον προσεγγίσει, έγινε η πρώτη μεγάλη ανάφλεξη και αυτό τυλίχτηκε στις φλόγες.

«Ευτυχώς δεν πρόλαβα να πάω κοντά» περιγράφει, αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι η τύχη ήταν με το μέρος του.

 



 

Κι αν το να δει κάποιος φλεγόμενο αυτοκίνητο είναι σπάνιο φαινόμενο, ο ίδιος μας εξιστορεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε απέναντι σε ένα τέτοιο σκηνικό. Συγκεκριμένα, μια φορά πήρε φωτιά το αυτοκίνητο ενός στρατιώτη στο στρατόπεδο όπου δουλεύει και ο ίδιος τότε βοήθησε με πυροσβεστήρα στην κατάσβεσή της.

 



Σε σχέση με το σημερινό περιστατικό, να σημειώσουμε πως για την κατάσβεση της φωτιάς χρειάστηκε η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, εξ ου και στη σκηνή κατέφθασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Ακροπόλεως.

 

Και επειδή σε περιπτώσεις όπως αυτή που περιγράφει στη CITY ο Γιώργος Ζ. ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο, επικοινωνήσαμε ήδη με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου με σκοπό να δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές σε ένα δεύτερο άρθρο αναφορικά με το τι κάνουμε ή καλύτερα, πώς αντιδρούμε, σε περίπτωση που θα δούμε ένα αυτοκίνητο να φλέγεται ή να βγάζει καπνούς. Και αυτό αφορά τόσο τους ίδιους τους οδηγούς-ιδιοκτήτες των επίμαχων οχημάτων, όσο και όλους όσοι θα σπεύσουν να βοηθήσουν.

Ναι μεν όλοι (ή τουλάχιστον αρκετοί από εμάς) θέλουμε να βοηθήσουμε, πλην όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα, αρχικά για να μην θέσουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ