Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή ακριβώς που ξεσπά η πυρκαγιά στο Μάτι

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Τρίτη 21 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή ακριβώς που ξεσπά η πυρκαγιά στο Μάτι

Την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς, στις 4.41 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας ενός σπιτιού στο Νταού Πεντέλης.

Στα υλικό που παρουσίασε η εφημερίδα «Καθημερινή» φαίνεται καθαρά πώς ξέσπασε και επεκτάθηκε η φωτιά που έκαψε χιλιάδες σπίτια σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 96 ανθρώπους.

 

 

Από την Ιθάκη το διάγγελμα του Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια

Την Ιθάκη, μια τοποθεσία υψηλού συμβολισμού, επέλεξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να απευθυνθεί σήμερα στον ελληνικό λαό, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή, μετά το τέλος των μνημονίων και ορίζοντας το πλαίσιο συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα.

Σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για το τέλος της σκληρής περιπέτειας, μετά την οκταετή «οδύσσεια» της χώρας και την αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία.

 

 

Πόσοι πάτησαν το κουμπί εξόδου από τον Συνεργατισμό

Αγγίζουν τις 1000 οι αιτήσεις για έξοδο από τον Συνεργατισμό στη βάση του σχεδίου εθελούσιας εξόδου. Αρχικός στόχος ήταν 900 αποχωρήσεις με συνολικό κόστος €128 εκατ.

Πηγές της ΣΚΤ σημειώνουν ωστόσο πως, ακόμη και με την αύξηση του αριθμού του προσωπικού προς αποχώρηση, το κόστος δεν θα αυξηθεί καθώς ο αρχικός σχεδιασμός περιελάβανε και ακραία σενάρια.

Ένας στους δέκα ενδιαφερόμενους προέρχεται από την Altamira.

Σημειώνεται ότι η ισχύς του σχεδίου έληγε κανονικά την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο η διοίκηση της ΣΚΤ, ικανοποίησε αίτημα μελών του προσωπικού αλλά και των συντεχνιών που τους εκπροσωπούν, όπως το σχέδιο παραταθεί για δύο μέρες, με λήξη σήμερα Τρίτη. Ο λόγος ήταν ότι αρκετοί υπάλληλοι ήταν με άδεια εκτός Κύπρου και δεν είχαν τη δυνατότητα να πατήσουν το κουμπί εξόδου από το προσωπικό τους portal.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ