«Έχωσε» απίστευτα ο Οδυσσέας

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Συνελήφθησαν οι 3 δράστες για τον θάνατο στον λόφο Φιλοπάππου  

Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, για τον θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα στον λόφο του Φιλοπάππου.

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς και έναν Ιρακινό, οι οποίοι φέρεται να ομολόγησαν ότι είναι οι δράστες της ληστείας που κατέληξε στον θάνατο του 25χρονου φοιτητή.

Οι δύο Πακιστανοί, που είναι ηλικίας 17 και 28 ετών, εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, από όπου προσπάθησαν να διαφύγουν από την χώρα. Ο τρίτος ύποπτος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν και οι τρεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, οι τρεις υποστηρίζουν ότι επιχείρησαν να ληστέψουν τον 25χρονο και τη φίλη του με την απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού, αλλά αρνούνται ότι έσπρωξαν τον Νίκο Μουστάκα στον γκρεμό.

Όπως φέρεται να είπαν, ο νεαρός για να προστατευτεί άρχισε να κάνει βήματα προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να παραπατήσει και να πέσει από τα βράχια και να σκοτωθεί.

«Τον απειλήσαμε με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Προσπάθησε να μας αποφύγει και έπεσε στο κενό. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε», ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις δράστες κατά την πολύωρη ανάκρισή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Και οι τρεις απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά τους έπειτα από τον θάνατο του φοιτητή.

 

Ο Οδυσσέας τα είπε όλα

Καταθέτοντας χθες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε πως στο υπουργείο Οικονομικών κυκλοφορούσαν λίστες για τη διαγραφή δανείων φυσικών και νομικών προσώπων και μίλησε για επιπόλαιους και ανεύθυνους χειρισμούς.

Χάος, παραπληροφόρηση, κακοδιαχείριση, παράτυποι διορισμοί, πολιτικά παιχνίδια και εκβιασμοί επικρατούσαν τα τελευταία χρόνια στον Συνεργατισμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε.

Κατά την τρίωρη κατάθεσή του αναφέρθηκε σε εμπαιγμό από πλευράς του Συνεργατισμού και για εκβιασμούς από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών για να πειστούν τα κόμματα να ψηφίσουν τις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ, με τις οποίες θα απαγορευόταν η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη ΣΚΤ από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως το υπουργείο με τη ΣΚΤ ήταν συγκοινωνούντα δοχεία και έκαναν, όπως είπε, απίστευτα πράγματα για να τον «πετάξουν» έξω από την Τράπεζα. Όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, έστησαν πλασματικά σενάρια εκφοβισμού προς τα κόμματα για να ψηφίσουν τις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ, με τις οποίες έκλεινε η πόρτα του Συνεργατισμού στον Γενικό Ελεγκτή. Είπε ακόμα πως τα δύο μέρη, για να πετύχουν τους στόχους τους, χρησιμοποιούσαν τον φόβο του μπαμπούλα. Ισχυρίστηκε πως το υπουργείο και η ΣΚΤ υποστήριζαν πως εάν δεν ψηφίζονταν οι προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ, τότε η Κομισιόν θα επίσπευδε τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού και της συγχώνευσης των 18 ΣΠΙ.

Ο Γενικός Ελεγκτής έστησε στον τοίχο και τον προϊστάμενο της Μονάδας Διαχείρισης στην Ιδιοκτησιακή Δομή Πιστωτικών Ιδρυμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διονύση Διονυσίου. Όπως είπε, ένας δημόσιος υπάλληλος έστησε λόμπι με τα κόμματα για να τα πείσουν να ψηφίσουν τις προτάσεις νόμου Αβέρωφ Νεοφύτου. Παράλληλα ο Ελεγκτής αναφέρθηκε και σε εμμονή του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, να μη διεξαχθεί ο διαχειριστικός έλεγχος από την υπηρεσία του.

 

 

Θετικά αποτελέσματα για τις 3 ομάδες μας στο Europa

Στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε με το «χρυσό» γκολ τον Καζού στο 78΄ να επικρατήσει της Αστάνα με 1-0 και να πάρει σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα, στην Αστάνα (30/8, 17:00).

Η ΑΕΚ Λάρνακας αντέδρασε άμεσα στο 1-0 της Τρέντσιν, το οποίο σημείωσε στο 55΄, αφού ισοφάρισε ο Ακοράν στο 60΄. Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα την ερχόμενη Πέμπτη (30/8, 18:30).

Σε ένα παιχνίδι-θρίλερ, ο Απόλλωνας ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ από το 6ο λεπτό, κατάφερε με δύο γκολ σε 3 μόλις λεπτά (Μαρλίνγκα 49' και Παπουλής 53') να γυρίσει το παιχνίδι. Εντούτοις, η πίεση της Βασιλείας και τα γκολ στο 69΄ και 84΄ έδωσαν τη νίκη στους Ελβετούς, όχι όμως και την πρόκριση αφού όλα είναι ρευστά για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης (30/8, 20:00).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ