Χθες, ήμασταν όλοι εκπαιδευτικοί [εικόνες και βίντεο από τη μεγάλη πορεία για την Παιδεία]

Μπορεί να αργήσαμε (πολύ), ωστόσο σηκωθήκαμε από τον καναπέ και βγήκαμε μαζικά στους δρόμους.

 


Article featured image
Article featured image

Χθες, Τρίτη 28 Αυγούστου, ήμασταν όλοι εκπαιδευτικοί. Χωρίς μπλε και κόκκινους, χωρίς αριστερούς και δεξιούς ή κεντρώους ή απορριπτικούς ή λυσικούς.

Χθες ήταν από τις ελάχιστες φορές αν όχι η και μοναδική, μετά από δεκαετίες, που οι Κύπριοι κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας για τα δικαιώματά τους, για τα δικαιώματα των συμπολιτών τους, για το δίκαιο όλων μας.

Και μπορεί να μοιάζουν γραφικά τα όσα γράφονται πιο πάνω, είναι όμως μια πραγματικότητα η οποία έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον μια 5ετία πριν. Όπως, όμως, αναφέρει και η λαϊκή ρήση «κάλλιο αργά παρά ποτέ», κάτι εξίσου κλισέ με τα όσα γράφτηκαν πιο πάνω, εξίσου όμως ρεαλιστικό.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν η χθεσινή πορεία με τις χιλιάδες κόσμου –ο αριθμός εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστος- ήταν το ποτάμι που θα μας παρασύρει σε ένα γενικότερο ξεσηκωμό και για τα θέματα της δημόσιας υγείας, των ληστρικών φόρων, των παράνομων αποκοπών και τις ατέρμονης εκμετάλλευσης των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, ήταν όμως κάτι και ήταν κάτι μεγάλο.

 

 




 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ