«Αν δεν ανοίξουν τον Σεπτέμβρη τα σχολεία, δεν φταίμε εμείς»

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Με τη λογική του «εγώ εν τζιαι» κινείται ο Υπουργός Παιδείας

Δύο μέρες μετά τη μαζική πορεία για την παιδεία και τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, τα προβλήματα που προέκυψαν ή που δημιουργήθηκαν στον τομέα της Παιδείας στην Κύπρο, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό συζήτηση. Σε τηλεφωνική παρέμβαση του Κώστα Χμαπιαούρη στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο ΥπΠ ανέφερε πως «αν δεν ανοίξουν τα σχολεία δεν θα είναι εξ υπαιτιότητας μας αλλά εξ υπαιτιότητας άλλων».

 



Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός στην τηλεφωνική του παρέμβαση έκανε λόγο για τη χθεσινοβραδινή συνάντηση στο Προεδρικό, και για τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί. Όπως δήλωσε, μαζί με τον πρόεδρο συζήτησαν τις δυο προτάσεις που είχαν προκύψει από την κοινή συνεδρία των επιτροπών Παιδείας και Εργασίας, χωρίς όμως να δίνει σαφή απάντηση για το ποιες αποφάσεις λήφθηκαν, παραπέμποντας στην ανακοίνωση που αναμένεται να εκδοθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο ίδιος σημείωσε ότι η κοινή πρόταση των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης για παγοποίηση των αποφάσεων της 4ης Ιουλίου είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή καθότι θα δημιουργήσει προβλήματα στη στελέχωση.

 

 

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου ο Συνεργατισμός παύει να υπάρχει



Φωτογραφία: Σήμερα, θυμόμαστε τον κυπριακό Συνεργατισμό [ΕΙΚΟΝΕΣ]



Οριστικό τέλος για το συνεργατισμό από αύριο, με το μακραίωνο κεφάλαιό του να κλείνει δια παντός. Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα θα χάσει την άδεια άσκησης τραπεζικών εργασιών και από τη Δευτέρα ανοίγει νέα σελίδα για την Ελληνική Τράπεζα η οποία θα καταστεί, πλέον, η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής τραπεζικής στην Κύπρο, αφού θα απορροφήσει όλους τους πελάτες του Συνεργατισμού. Σε γενική συνέλευση της ΣΚΤ θα επισημοποιήσει την εταιρεία, που θα αναλάβει τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και θα εγκρίνει τα €128 εκατ. για την αποζημίωση προς του 1030 υπαλλήλους, που αποχωρούν, με το σχέδιο εθελουσίας εξόδου. Στο μεταξύ σήμερα ακόμη τρεις καταθέσεις αναμένονται ενώπιον της επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.



 

Πάει για ευρωπαϊκό θαύμα η Κύπρος;

Image result for κυπριακές ομάδες ευρώπη

Στη μάχη για πρόκριση στους ομίλους του Europa League ρίχνονται απόψε οι τρεις κυπριακές ομάδες ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνας. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να ξεπεράσει στις 17.00 εκτός έδρας το εμπόδιο της Αστάνα Καζακστάν. Στον πρώτο αγώνα ο ΑΠΟΕΛ είχε νικήσει 1-0.

Στις 18.30 η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στην Αρένα στη Λάρνακα την Τρέντσιν Σλοβακίας. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 1-1. Ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει στις 20.00 στο ΓΣΠ την ελβετική Βασιλεία. Στον πρώτο αγώνα ο Απόλλωνας είχε ηττηθεί 3-2. Περιγραφή των αγώνων θα μεταδοθεί από το Ράδιο Πρώτο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ