Τι έχουν πάθει στην Ελλάδα και αντί για γιατροί επιλέγουν να γίνουν αισθητικοί;

Χωρίς διάθεση υποτίμησης κανενός επαγγέλματος, στ’ αυτιά μας ηχεί λίγο περίεργα το να έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις υπηρεσίες ως γιατρός και αν’ αυτού να επιλέγεις να γίνεις αισθητικός.

 


Article featured image
Article featured image

Μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων, άρχισαν να κυκλοφορούν, ως είθισται, άρθρα με αυτούς που διέπρεψαν και αρίστευσαν στις εξετάσεις εξασφαλίζοντας θέση σε μερικές από τις δυσκολότερες σχολές και τμήματα των πανεπιστημίων.

Μια τέτοια περίπτωση και η Δέσποινα Τσελέντη από τα Χανιά, η οποία στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκέντρωσε 19.010 μόρια, βαθμολογία η οποία της εξασφάλιζε άνετα θέση στην ιατρική σχολή, παρόλα αυτά η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της επιλέγοντας τη σχολή αισθητική στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Όπως δήλωσε η ίδια σε τοπικά Μέσα, οι σπουδές αισθητικής ήταν αυτό που ήθελε πάντα και δεν θα μπορούσε να αποκλίνει από τα θέλω της.

Ωστόσο η Δέσποινα δεν είναι η πρώτη περίπτωση που ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. Πέρσι, τέτοιο καιρό, διαβάζαμε για την Μαρία Χούσου, επίσης από τα Χανιά, η οποία μάλιστα στις πανελλαδικές είχε συγκεντρώσει 19.065 μόρια. Όπως η Δέσποινα, έτσι και η Μαρία αντί να επιλέξει να μπει στην ιατρική σχολή, προτίμησε να ακολουθήσει και αυτή την αισθητική, αφού αυτό ήταν το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα κορίτσια έκαναν αυτό που λένε και οι Αμερικάνοι «follow your dreams» και όσο και αν αυτό μπορεί να ξενίζει εκ πρώτης όψεως, είναι κάτι το οποίο αν ίσχυε για όλους, θα είχαμε ένα πολύ καλύτερο και πιο υγιή κόσμο.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ