Μια αθλήτρια τένις έκανε ότι και όλοι οι άντρες παίχτες και δέχτηκε ποινή

Ουκ ολίγοι είναι αυτοί που εξοργίστηκαν με την ποινή στην αθλήτρια τένις, Alize Cornet, λόγω του ότι άλλαξε μπλούζα σε γήπεδο του αμερικανικού Open.

 


Article featured image
Article featured image

Ανάμεσα σε όσους αντέδρασαν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις Γυναικών, χιλιάδες χρήστες των social media και πολλά δημοσιεύματα.

Η Cornet άλλαξε το μπλουζάκι της, το οποίο ήταν μούσκεμα από τον ιδρώτα, με ένα άλλο κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, αλλά συνειδητοποίησε ότι το είχε φορέσει ανάποδα και με μια γρήγορη κίνηση το φόρεσε σωστά.

Όμως αμέσως μετά συνειδητοποίησε επίσης πως ο διαιτητής της είχε δώσει ποινή παραβίασης κώδικα.

Η απόφαση του Rask προκάλεσε ένα κύμα κριτικής με τους θεατές να σημειώνουν ότι οι άνδρες παίκτες συχνά αλλάζουν ή αφαιρούν τα πουκάμισά τους μεταξύ των παιχνιδιών και περιφέρονται γυμνοί.

 

 

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ο σάλος έφτασε μέχρι την παγκόσμια ομοσπονδία τένις η οποία κατακεραύνωσε την απόφαση του διαιτητή.     Στο πλευρό της αθλήτριας βρέθηκαν και γνωστοί αθλητές τένις ενώ η είδηση συνοδευόταν με τις λέξεις «σεξισμός και υποκρισία».

Μια δήλωση του WTA ανέφερε ότι η απόφαση του διαιτητή δεν βασίστηκε σε δικό τους κανόνα καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στην αλλαγή ενδυμάτων στο τερέν και πρόσθεσε ότι η Alize δεν έκανε τίποτα λάθος.

Καθώς το ζήτημα είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε κρίση, αυτό οδήγησε σε διευκρίνιση από τους διοργανωτές των αγώνων, οι οποίοι δήλωσαν ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη και η Cornet δεν θα τιμωρηθεί.

 


 

Τελικά η Αμερικανική Ένωση Τένις (USTA), η οποία διοργανώνει το US Open, προχώρησε σε ανακοίνωση: «Όλοι οι παίκτες μπορούν να αλλάζουν τα πουκάμισά τους όταν κάθονται στην καρέκλα παίκτη. Διευκρινίσαμε την πολιτική για να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποινή. Ευτυχώς, αξιολογήθηκε μόνο μια προειδοποίηση χωρίς περαιτέρω ποινή».

«Οι γυναίκες αν επιλέξουν, μπορούν επίσης να αλλάζουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κοντά στο γήπεδο, όταν είναι διαθέσιμοι», προστίθεται στην ανακοίνωση με την οποία ζητείται συγγνώμη.

Το βίντεο που δείχνει τι ακριβώς φορούσε η αθλήτρια, κάνει την υπόθεση παραβίασης ακόμη πιο αστεία καθώς το αθλητικό σουτιέν της Alize Cornet δεν είναι καν αποκαλυπτικό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ