Τι είναι η «παπαριά» που έκανε έξω φρενών τον Δημήτρη Συλλούρη χθες στη βουλή;

Σκληρό!

 


Article featured image
Article featured image

Λίγο η ένταση και η πίεση των ημερών με τα θέματα της παιδείας, λίγο η επιστροφή στο γραφείο που όπως και να έχει δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο, τα νεύρα όλων μας είναι κάπως ευερέθιστα.

Χθες, μάθαμε για ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη στη βουλή, όταν ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα όσα έλεγε εκείνη την ώρα στο βήμα ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ως «παπαριές».

Ο Γ.Ε μιλούσε στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των επιτροπών Εργασίας και Παιδείας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην παιδεία.

Την ώρα λοιπόν που ο Γ.Ε, μιλούσε ο κ. Νικολαΐδης έκανε την πιο κάτω ανάρτηση στο Facebook του, η οποία εκνεύρισε τον Πρόεδρο της Βουλής, με αποτέλεσμα να τον αποβάλει από την αίθουσα και να μην του επιτρέψει να παρακολουθήσει τη συνεδρία.

 



 

Και μπορεί ο κ. Νικολαΐδης στην πορεία να ανασκεύασε, ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει. Οι παπαριές μπήκαν στη ζωή μας και εμείς οφείλουμε να μάθουμε την ιστορία τους για να μην τις επικαλούμαστε επί ματαίω.

Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papa(nd)riae(u) στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι.

Πρόκειται για δέντρο αειθαλές που παράγει καρπούς όλο το έτος, το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια.

Με αυτή τη μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν. Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (το παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία. Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι).

Η καταγωγή της παπαριάς είναι οι ΗΠΑ. Τα παπάρια οι παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, κατακτώντας μια περίοπτη θέση στην καθημερινότητά μας.

- Είτε ως απάντηση σε βαθυστόχαστο σχόλιο: «παπαριές ».

- Ως μεγάλη ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης είναι η προσφορά παπαριών: «Πάρε τα παπάρια μου ».

- Για οτιδήποτε τυγχάνει μέγιστης σημασίας από εμάς λέμε «στα παπάρια μου».

- Για άτομα που κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου σημαντικά έργα, υπάρχει το «φάε ένα παπάρι» ή «τσίμπα ένα παπάρι».

- Σπανιότερα χρησιμοποιείται η μέτρηση παπαριών για ερευνητικούς λόγους «Μέτρησέ μου τα παπάρια».

Για αυτό το λόγο οι Very Important Persons, όπως οι πολιτικοί, ορίζονται ως «παπάρες».



 

Με πληροφορίες από cna.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ