Το διαβολικό «τετράδιο θανάτου» που έχει αναστατώσει τα ελληνικά σχολεία

Η μεγάλη απειλή ενός manga επέστρεψε. Προστατέψτε τα παιδιά σας και τα σκυλιά σας. Ενημερωθείτε κατάλληλα. 

 


Article featured image
Article featured image

Αν ζούσαμε στη δεκαετία του 80’ ίσως όλο αυτό να είχε μια κάποια δικαιολογία, σήμερα, όμως;

Καμπανάκι κινδύνου σήμανε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου για το ιαπωνικό κόμικ (manga) και κινούμενο σχέδιο (anime) «Death Note» που δύναται να επηρεάσει αρνητικά νέους και εφήβους, καθώς στο εξωτερικό έχει καταγραφεί ακόμη και περιστατικό δολοφονίας.

Το «Death Note», που κυκλοφορεί και στα ελληνικά, αφηγείται την ιστορία ενός μαθητή Λυκείου ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο με το οποίο μπορεί να σκοτώσει τον οποιοδήποτε απλώς γράφοντας σε αυτό το όνομά του. Το κόμικ, όπως και η τηλεοπτική σειρά, παρουσιάζουν την προσπάθεια του πρωταγωνιστή να «καθαρίσει» την κοινωνία από τους εγκληματίες και ο ίδιος να γίνει κριτής και «θεός ενός νέου κόσμου». Την πορεία του προσπαθούν να ανακόψουν οι αστυνομικές αρχές με τη συνδρομή του ντεντέκτιβ «L».

Με ανακοίνωσή του, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αθανάσιος Γαλήνας, καλεί τους διευθυντές σχολείων να ενημερώσουν τα παιδιά για το θέμα και ζητά την προσοχή και επαγρύπνηση γονιών και εκπαιδευτικών. Παράλληλα, καλεί και τα ΜΜΕ να δημοσιοποιήσουν τον κίνδυνο που συνδέεται με το «Death Note».

Τα ανησυχητικά κρούσματα που επικαλείται ο εισαγγελέας σημειώθηκαν σε διάφορες χώρες, οπότε και στην κατοχή ανηλίκων βρέθηκαν τετράδια ανάλογα του «Death Note» στα οποία είχαν γράψει τα ονόματα συμμαθητών και καθηγητών τους. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σειρά έχει απαγορευτεί σε πόλεις της Κίνας, ενώ στις ΗΠΑ αποβλήθηκαν μαθητές που βρέθηκαν με ανάλογα τετράδια. Ιδιαίτερη αναφορά, γίνεται στη δολοφονία ενός άντρα στο Βέλγιο, το 2007, δίπλα στον οποίο βρέθηκαν σημειώσεις με αναφορές στο «Death Note».

 



 

Είναι οι έφηβοι gamers αδιάφοροι, τεμπέληδες και αντικοινωνικοί;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ