Επιλέξαμε για διακοπές το Άμπου Ντάμπι και δεν χρειαστήκαμε δάνειο

Σα βγεις στον πηγαιμό για… Άμπου Ντάμπι.

 


Article featured image
Article featured image

Φέτος, το καλοκαίρι, αποφασίσαμε να κάνουμε τις διακοπές μας στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αντί… να μείνουμε εντός.

Ο λόγος που επιλέξαμε την πόλη της πολυτέλειας και όχι για παράδειγμα μία από τις δικές μας παραλιακές πόλεις, πέρα από την πρόκληση για νέες περιπέτειες, ήταν και το οικονομικό κομμάτι.

Συγκεκριμένα, πληρώσαμε μόλις 385 ευρώ το άτομο και στην τιμή συμπεριλαμβάνονταν τα αεροπορικά εισιτήρια (απευθείας πτήση μετ’ επιστροφής Λάρνακα - Άμπου Ντάμπι) και διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με πρωινό για 5 βράδια. Σε αντίστοιχο ξενοδοχείο εντός Κύπρου, από μια έρευνα που κάναμε, η τιμή ήταν περίπου 100 ευρώ ανά άτομο περισσότερα (χωρίς τα αεροπορικά).

Πέντε ημέρες ήταν αρκετές για να κατενθουσιαστώ με τη φουτουριστική πόλη και να σου προτείνω να την προσθέσεις στη λίστα με τους προορισμούς που σκοπεύεις να επισκεφθείς.

 

 

Όλα όσα πρέπει να δεις αν αποφασίσεις να επισκεφτείς την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων:

 

Δεν συναντάς μόνο στο Παρίσι Λούβρο

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, το Άμπου Ντάμπι απέκτησε το δικό του Λούβρο, το οποίο βρίσκεται πάνω σ’ ένα τεχνητό νησί και περιλαμβάνει 55 μικρά κτήρια που συνδέονται με διαδρόμους και σοκάκια. Εκεί, μπορείς να θαυμάσεις 300 έργα τέχνης που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν δανειστεί από ξένα μουσεία.

Ιδιαιτερότητα του μουσείου είναι πως το μισό είναι κτισμένο στη ξηρά και το μισό στη θάλασσα.

 

 

Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζέιεντ

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο όμορφα τζαμιά στον κόσμο, αποτελεί το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Αμπού Ντάμπι. Μάρμαρο εξαιρετικής ποιότητας, χρυσός 24ων καρατίων και χωρητικότητα 40.000 πιστών.

Οι γυναίκες κατά την είσοδο τους στο Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζέιεντ πρέπει να φορέσουν μπούρκα, ενώ μπαίνοντας στο τζαμί όλοι οι επισκέπτες καλούνται να βγάλουν τα παπούτσια.   

 

 

Στην έρημο με τους Βεδουίνους

Το σαφάρι στην έρημο δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα.

Έρχεται ένα τζιπ 4X4 και σε παραλαμβάνει εσένα και την παρέα σου από το ξενοδοχείο, σας μεταφέρει στην έρημο και εκεί ξεκινά η απόλυτη εμπειρία.

Πρώτη στάση η φάρμα με τις φιλικές καμήλες, τις οποίες μπορείς να ταΐσεις, να χαϊδέψεις  και να φωτογραφήσεις.

Δεύτερη στάση η μέση της ερήμου για φωτογράφηση και τρίτη ο καταυλισμός των Βεδουίνων για δείπνο κάτω από τ’ αστέρια.

 

 

 

Ferrari World

Δεν λέει να επισκεφτείς το Αμπού Ντάμπι και να μην πας στο θεματικό πάρκο Ferrari World, το οποίο βρίσκεται στο τεχνητό νησί Yas. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο του κόσμου.

Εκεί θα βρεις το πιο γρήγορο roller coaster του κόσμου, μια συλλογή κλασικών και σύγχρονων αυτοκινήτων, προσομοιωτές οδήγησης, εικονική περιήγηση στο εργοστάσιο στο Μαρανέλο, σχολή αγωνιστικής οδήγησης για παιδιά, αξιοθέατα της Ιταλίας σε μινιατούρες, καταστήματα με σουβενίρ και άλλα πολλά.

 

 

Στο Άμπου Ντάμπι τρώμε χρυσό

Παγωτό με γάλα καμήλας και φύλλα χρυσού στο Emirates Palace

 

Η πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο.

Εδώ το παγωτό και ο καφές είναι πολύτιμα και συνάμα… διαφορετικά.

Το ξενοδοχείο Emirates Palace σερβίρει cappuccino με φύλλα χρυσού πάνω στο αφρόγαλα και παγωτό φτιαγμένο με γάλα καμήλας, επίσης διακοσμημένο με φύλλα χρυσού.

Για να επισκεφτείς το παλάτι πρέπει να κάνεις νωρίτερα κράτηση, ενώ καλό θα ήταν να γνωρίζεις πως το παγωτό στοιχίζει περίπου 14 ευρώ και το cappuccino γύρω στα 16 ευρώ.

Cappuccino με φύλλα χρυσού 

 

 

Πιες ένα κοκτέιλ με θέα ολόκληρο το Άμπου Ντάμπι

Jumeirah Etihad Towers

Το Ray’s Bar βρίσκεται στον 62ο όροφο του ξενοδοχείου Jumeirah at Etihad Towers και διαθέτει μια εξαιρετικά μεγάλη λίστα με κοκτέιλ. Προτίμησε να καθίσεις σε κάποιο από τα τραπέζια που είναι κοντά στην τζαμαρία για να απολαύσεις τη μαγευτική θέα.

Η θέα από τον 62ο όροφο του ​Jumeirah Etihad Towers

 

 

Ντουμπάι

Η πόλη της χλιδής, της υπερβολής και του πλούτου βρίσκεται μόλις ενάμιση ώρα μακριά από το Άμπου Ντάμπι. Αξίζει τον κόπο να πας μέχρι εκεί και να ανέβεις στον πιο υψηλό ουρανοξύστη του πλανήτη, το Burj Khalifa.



 

Υ.Γ.: Προτίμησε να ταξιδέψεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο, τότε που η θερμοκρασία είναι πιο ήπια. Τους καλοκαιρινούς μήνες η ζέστη είναι αποπνικτική.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ