Είναι η σοκολάτα που τρως ό,τι πιο πικρό έχεις γευτεί ποτέ;

Αν δεν είναι, σίγουρα θα γίνει έπειτα από όλα όσα θα διαβάσεις και θα δεις πιο κάτω.

 


Article featured image
Article featured image

Λογικά θα έχεις ακούσει ξανά γι’ αυτό, ίσως να έχεις δει και σχετικό ρεπορτάζ που αναφέρεται στην εργασιακή εκμετάλλευση ανηλίκων στην Αφρική στις βιομηχανίες σοκολάτας.

Ίσως να το προσπέρασες, να αδιαφόρησες ή να στάθηκες λίγο στην είδηση και μετά να συνέχισες κανονικά να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου γλυκό.

Το 2001 καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο εξοργίστηκαν ανακαλύπτοντας πως η παιδική εργασία η δουλεία, η εμπορία και άλλες καταχρήσεις συντελούνται στις φάρμες παραγωγής κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού, μια χώρα που παράγει σχεδόν το μισό κακάο στον κόσμο. Ακολούθησε χιονοστιβάδα αρνητικής δημοσιότητας και απαιτήσεις καταναλωτών να δοθούν άμεσες λύσεις και απαντήσεις.

Ύστερα από τόσα χρόνια όπου οι βιομηχανίες σοκολάτας, οι εμπλεκόμενες κυβερνήσεις και τα ειδικά ιδρύματα υποστηρίζουν πως δαπάνησαν εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια εξάλειψης της παιδικής εργασίας και δουλείας στο εμπόριο του κακάου, έχει στα αλήθεια αλλάξει κάτι;

Ο βραβευμένος ερευνητής-δημοσιογράφος Miki Mistrati και ο Roberto Romano ξεκινούν μια έρευνα για να ελέγξουν τους ισχυρισμούς που υποστηρίζουν πως η παιδική εργασία δεν έχει σταματήσει ακόμη και σήμερα.

Το κυνήγι για απαντήσεις τους φέρνει στο Μαλί όπου τα συγκλονιστικά κρυφά πλάνα αποκαλύπτουν την παράνομη διακίνηση μικρών παιδιών στα χωράφια κακάου της Ακτής Ελεφαντοστού.

 



 

Με πληροφορίες από LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ