Τα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων αξίζουν μια περιουσία στο eBay

Άνοιξε τις κούτες που καταχώνιασες στην αποθήκη του πατρικού σου και ξεσκόνισε το παλιό σου game boy. Εν πολλά τα ριάλλια.

 


Article featured image
Article featured image

Τα παιχνίδια που σχεδόν όλοι μας είχαμε ως παιδιά τη δεκαετία του 80' και του 90', και τα οποία εδώ και χρόνια έχουμε φυλάξει στις αποθήκες -αν δεν τα έχουμε πετάξει- φαίνεται πως σήμερα αποκτούν ξανά την παλιά τους αίγλη και κάποιοι τα αγοράζουν δίνοντας μια μικρή περιουσία.

Για να σε βοηθήσουμε να αξιοποιήσεις το μικρό θησαυρό σου, κάναμε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο eBay για να δούμε πόσο πωλούνται σήμερα τα παιχνίδια που είχαμε στα νιάτα μας και ανακαλύψαμε πως κάποια από αυτά αξίζουν πολλά.

Φαίνεται πως αρκετοί συλλέκτες παιχνιδιών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αδρά για να τα αποκτήσουν.

Ρίξε μια ματιά πιο κάτω και αν έχεις ακόμη κάποιο από τα θρυλικά αυτά παιχνίδια, βγάλ’το από το συρτάρι, ξεσκόνισέ το και εξέτασε το ενδεχόμενο να το πουλήσεις στο διαδίκτυο.

 

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ



 

Τα αγοράζαμε συνήθως από τα περίπτερα ή από τα διάφορα πανηγύρια και απλώς ρίχναμε το βάρος του, μια στο ένα χέρι και μια στο άλλο. Τα κορίτσια πολλές φορές το φορούσαν και για βραχιόλι. Σήμερα η τιμή τους στο eBay φτάνει μέχρι και τα 20 δολάρια, ποσό που «μεταφράζεται» γύρω στα 17 ευρώ.

 

 

ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ



 

Τα γυμνά ανθρωπάκια με τα πολύχρωμα μαλλιά. Τα καρφώναμε στα μολύβια μας, ενώ ενίοτε πειραματιζόμασταν και με τα μαλλιά τους. Σήμερα η τιμή του στο eBay φτάνει μέχρι τα 172 ευρώ.

 

 

ΜΠΟΥΓΕΛΟΦΑΤΣΕΣ



 

Λαστιχένιες φιγούρες τις οποίες γεμίζαμε με νερό και το εκτοξεύαμε όπου να 'ναι. Στο eBay στοιχίζουν γύρω στα 11 ευρώ το ένα.

 



 

ΛΕΪΖΕΡ



 

Κατά καιρούς, όλοι πάθαμε μανία με αυτό το πράγμα, του οποίου μάλιστα τα καινούργια βερσιόν έβγαζαν και διάφορα σχήματα σε πολλά χρώματα. Όλοι έχουμε τυφλώσει τον γείτονα απ' το παράθυρο της κουζίνας ή των υπνοδωματίων. Το λέιζερ πωλείται στο eBay περίπου 42 ευρώ.

 

 

GAME BOY



 

Ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια εκείνης της εποχής. Περνούσαμε αμέτρητες ώρες μπροστά στην μικρή οθόνη του και το χαμόγελο έσβηνε από τα χείλη μας όταν τέλειωναν οι μπαταρίες του. Μερικοί ζητούν μέχρι και 1289.60 ευρώ για να το πουλήσουν.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ