Έμαθες τι θα γίνει στη Λάρνακα στις 22 Σεπτεμβρίου;

Έρχεται το 1ο  Φεστιβάλ Dıscover Larnaka Open Cıty.

 


Article featured image
Article featured image

Τα παλιά και διατηρητέα κτήρια της ιστορικής οδού Αγίου Λαζάρου, θ’ ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το κοινό.

Ιστορίες, άνθρωποι και άγνωστες πτυχές της περιοχής, θα ξετυλίγονται μπροστά στους επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν περπατώντας, την κλειστή για αυτοκίνητα, οδό Αγίου Λαζάρου.

Το Φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Διοργανώνεται από το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη και το Dıscover Larnaka.

Η οδός Αγίου Λαζάρου για πολλές δεκαετίες υπήρξε το κοινωνικό, οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Λάρνακας.

Η περιοχή που άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, υποδέχεται το κοινό σε μια συνάντηση με την ιστορία, με σκοπό να γνωρίσουμε τόσο την ιστορία των παλαιών κτηρίων όσο και τις νέες επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δυο ξεχωριστές ξεναγήσεις με στόχο να φέρουν σε επαφή τους επισκέπτες, με την ιστορία του δρόμου και της περιοχής.

Το βράδυ, ο Μιχάλης Κοντοβούρκης με την μπάντα του και το γνωστό κυπριακό συγκρότημα Monsıeur Doumani με κυπριακά ακούσματα, θα ψυχαγωγήσουν τον κόσμο στην οδό Αγίου Λαζάρου, στο χώρο που του Φεστιβάλ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ