6 (σοβαρές) συμβουλές για να χάσεις τα κιλά των διακοπών χωρίς να πεινάσεις

Αν είσαι απ' αυτούς που σε πιάνει σύγκρυο και μόνο στην ιδέα ότι, τώρα που τελείωσαν οι διακοπές, πρέπει να αρχίσεις δίαιτα και να στερηθείς τους αγαπημένους σου μεζέδες, σου έχουμε ευχάριστα νέα.      

 


Article featured image
Article featured image

Ο καιρός που για να χάσεις κιλά έπρεπε να μεταμορφωθείς σε ερημίτη του Αγίου Όρους και να ακολουθείς αυστηρή νηστεία μέχρι να βρουν το σκήνωμά σου, πέρασε ανεπιστρεπτί.

Tα 2 - 3 κιλά που απέκτησες στις καλοκαιρινές σου διακοπές μπορούν να φύγουν εύκολα και χωρίς κούραση.

Η Κλινική Διατροφολόγος Χάρις Κυριάκου  «αποκαλύπτει» στη CITY πώς μπορούμε να χάσουμε τα κιλά των διακοπών χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αλλά με σωστό τρόπο. 

 

Γράφει η Χάρις Κυριάκου

 

Θέτω μικρούς και εφικτούς στόχους

Δεν «τιμωρώ» τον εαυτό μου απαγορεύοντας του το φαγητό για μερικές μέρες. Το μόνο που θα καταφέρω με αυτή την τακτική, είναι να φάω περισσότερο. Αντιθέτως προσπαθώ να τρέφομαι με μικρά και συχνά γεύματα, περίπου κάθε 2-3 ώρες.

 

Αυξάνω τα ολικής άλεσης και τα όσπρια

Τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα προσπαθώ να τρώω όσπρια. Με αυτό τον τρόπο γεμίζω τον οργανισμό μου με φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες δίνοντάς του ενέργεια και το αίσθημα του κορεσμού. Επίσης, τα ίδια θετικά αποτελέσματα θα μου δώσουν τα προϊόντα ολικής άλεσης, αντικαθιστώντας το άσπρο με το «μαύρο» ψωμί κ.α

 

Προσθέτω στη διατροφή μου φρούτα και λαχανικά

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τα φρούτα κυρίως έρχονται σε δεύτερη μοίρα και τα παγωτά κυριαρχούν! Προσπάθησε να τρως 2 μερίδες την ημέρα φρούτα και έστω μια μερίδα σαλάτα είτε μαζί με το μεσημεριανό, είτε με το βραδινό γεύμα.  

 

Νερό… το δροσερό

Δεν είναι απίθανο το νερό να ήταν η δεύτερη σου επιλογή στις διακοπές και το αλκοόλ να είχε τα πρωτεία. Πλέον προσπάθησε να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα ποτήρι δροσερό νερό, θα βοηθήσει αρκετά στη καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

 

Αθλήσου, κάνει καλό

Ο συνδυασμός των πιο πάνω, μαζί με οποιασδήποτε μορφής άσκησης (έστω 3 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά) είναι σύμμαχος της καλύτερης κινητικότητας του εντέρου. Τι σημαίνει αυτό; Οι πλείστοι κατά τη διάρκεια των διακοπών αλλάζουν τη διατροφή τους με αποτέλεσμα να εμφανίζουν δυσκοιλιότητα. Ξεφορτώσουν την σε σύντομο χρονικό διάστημα με εύκολους και πρακτικούς τρόπους!

 

*Η Χάρις Κυριάκου είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

Λεοντίου Α’181, 3ος όροφος, 301, Λεμεσός

Τηλ. 25-103682, 99-165025


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ