Έρχονται καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο – μπορεί και χαλάζι

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Αναμένονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες, ενδεχομένως και χαλάζι.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του Kitasweather:

Σήμερα Σάββατο, μετά τις τοπικές βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν τα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα του νησιού και ορεινά, αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες θα ακολουθούν νότια-νοτιοανατολική πορεία και ενδέχεται τοπικά να επηρεαστεί το νότιο-νοτιοανατολικό 1/3 του νησιού.

Κάποιες καταιγίδες θα να είναι έντονες, με ισχυρούς ανέμους και μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σύντομα σε μέτριους έως ισχυρούς 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 29 έως 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, 23 έως 30 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού (Ριζοκάρπασο) ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 20-22 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και στο βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο) ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν ανατολική-νοτιοανατολική πορεία και ενδέχεται τοπικά να επηρεαστούν ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες, με ισχυρούς ανέμους και μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σύντομα σε μέτριους έως ισχυρούς 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 29 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια, 23 έως 30 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Σχετικά χαµηλή πίεση, ενώ ασταθής αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι τη ∆ευτέρα.

Το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ αλλά τοπικά στα νότια ή σε καταιγίδα ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά που θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά σε καταιγίδα ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα εµφανίζονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό. Το απόγευµα της Τρίτης δεν αποκλείεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές, στα ορεινά. Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει µικρή άνοδο µέχρι την Τετάρτη, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ