Θα βρέχει καρεκλοπόδαρα το απόγευμα

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, προβλέπει τόσο το Kitasweather, όσο και η Μετεωρολογική Υπηρεσία για το απόγευμα.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά το δελτίο του Kitasweather:

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος.

Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε αρκετές ορεινές/ημιορεινές περιοχές αλλά και περιοχές του εσωτερικού και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων.

Οι καταιγίδες αναμένεται να γενικευτούν το απόγευμα επηρεάζοντας τοπικά και άλλες περιοχές στο ανατολικά 2/3 του νησιού. Οι καταιγίδες σε αρκετές περιπτώσεις αναμένεται να είναι ισχυρές ή και ακραίες, με χαλάζι, πολύ έντονες και μεγάλες ποσότητες βροχής και ισχυρούς ανέμους.

Λόγω των ισχυρών ή/και ακραίων καταιγίδων, ενδέχεται να δημιουργηθούν μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο ή/και μεμονωμένες πλημμύρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ. Σε κάποιες καταιγίδες οι ριπές των ανέμων θα φτάνουν τα 6-7 και πιθανόν 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ αναμένονται αρχικά μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο, στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού (Ριζοκάρπασο), αναμένεται να δώσουν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών και καταιγίδων στο ανατολικό 1/3 του νησιού.

Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές κυρίως της επαρχίας Λεμεσού και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών καταιγίδων.

Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν νότια πορεία και ενδέχεται να επηρεαστούν τοπικά το νότιο 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο αλλά παραμένει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

Το δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Σχετικά χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευµα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά σε καταιγίδα ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται µετά το µεσηµέρι αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Σε καταιγίδα πιθανό να σηµειωθεί χαλαζόπτωση.

Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά σε καταιγίδα ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα παράλια και γύρω στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα εµφανίζονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό. Το απόγευµα της Τρίτης δεν αποκλείεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές, στα ορεινά. Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο µέχρι την Πέµπτη, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ