Μάθε πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν και σήμερα την Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά το δελτίο καιρού του Kitasweather:

Σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλή πίεση στην επιφάνεια, επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές κυρίως της επαρχίας Λεμεσού και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών καταιγίδων.

Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν νότια πορεία και ενδέχεται να επηρεαστεί τοπικά το νότιο 1/3 του νησιού.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ. Σε κάποιες καταιγίδες οι ριπές των ανέμων θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές και δεν αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων. 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.



Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Σχετικά χαµηλή πίεση, ενώ η ασταθής αέρια µάζα που επηρεάζει την περιοχή υποχωρεί σταδιακά, από την Τρίτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς και το απόγευµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα νότια και σε καταιγίδα, παροδικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα παράλια και γύρω στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη, κυρίως στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα αναπτύσσονται νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ