«O θύτης επέστρεψε στη γειτονιά της»

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

«O θύτης επέστρεψε στη γειτονιά της»

Σε μια δημόσια καταγγελία προχώρησε η Αναστασία Παπαδοπούλου, μέσω του λογαριασμού της στο facebook.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» περιγράφει στην άναρτησή της ότι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης είναι από σήμερα αντιμέτωπη ξανά με τον άνθρωπο που την κακοποίησε σεξουαλικά.

«Το θύμα (ενήλικη σήμερα) άκουσε τους εορτασμούς επιστροφής του θύτη της στη γειτονιά. Και τώρα τρέμει την ώρα που θα κυκλοφορήσει και θα τον δει μπροστά της. Κανένας δεν την ενημέρωσε. Κανένας δεν την προστάτεψε για ακόμη μια φορά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση στο SigmaLive.

 

 

Η Κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων

Χθες, η Κυβέρνηση, μετά από μια πολύωρη συνεδρία στο Προεδρικό, απέρριψε την πρόταση των εκπαιδευτικών οργανώσεων η οποία επιδόθηκε χθες δια χειρός του προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού στον Πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής, υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη και υπογράφεται μόνο από την ΠΟΕΔ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει πρόθεση από τις άλλες δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις για νέα πρόταση εκ μέρους τους.

«Η πρόταση της ΠΟΕΔ εκφράζει και τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Για τεχνικούς και μόνο λόγους (λόγοι οι οποίοι προκάλεσαν και την καθυστέρηση αποστολής της αντιπρότασης προς το Προεδρικό) δεν υπήρχε η σφραγίδα της ΟΕΜΛΕΚ και της ΟΛΤΕΚ», αναφέρουν κύκλοι από ΟΕΜΛΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα με γραπτή ανακοίνωση, η οποία θα αναφέρεται συνολικά για τα ζητήματα όπως προέκυψαν τους τελευταίους μήνες.

Το Προεδρικό, εμφανίζεται αρκετά δυσαρεστημένο από την τελευταία πρόταση των εκπαιδευτικών, κάτι που αναμένεται αποτυπωθεί και σε επίσημη ανακοίνωση.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στη σημερινή κοινή σύσκεψη των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων με την εξαγγελία απεργιακών μέτρων –όπως όλα δείχνουν - να είναι αναπόφευκτη.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.

 

Συνελήφθησαν 3 αστυνομικοί και άλλα 2 άτομα για υπόθεση εμπορίας προσώπων

Την απόφαση του στο αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη κράτηση των 5 ατόμων που συνελήφθησαν για σοβαρή υπόθεση εμπορίας προσώπων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Δικαστήριο.

Η Αστυνομία, διά του εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Αγγελίδη, επιβεβαίωσε ότι τρεις εκ των πέντε συλληφθέντων για τη σοβαρή υπόθεση εμπορίας προσώπων, είναι αστυνομικοί.

Για τους άλλους δύο συλληφθέντες, ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι πρόκειται για αλλοδαπή και ιδιοκτήτη υποστατικού το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιείτο για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δήλωσε ότι προχώρησε στη σύσταση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, της οποίας οι έρευνες οδήγησαν στην σύλληψη των τριών αστυνομικών. 

Η πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία, που είναι παγκόσμιο φαινόμενο, είναι οφειλόμενο καθήκον προς την πλειοψηφία των μελών του σώματος, είπε ο κ. Χρυσοστόμου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ