«Κύριε Χάρη Γεωργιάδη, σε ενημερώνω για κάποια πράγματα που αγνοείς»

Ουκ ολίγοι εκπαιδευτικοί ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις Χάρη Γεωργιάδη στο ΣΙΓΜΑ και ουκ ολίγοι του απάντησαν μέσω social media.

 


Article featured image
Article featured image

Ανάμεσά τους και η πιο κάτω τοποθέτηση από τον εκπαιδευτικό Κώστα Κωνσταντίνου:

 

Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα στο 12ο λεπτό (αλλά και στο 14ο) και διαβάστε παρακάτω το κείμενο του κου Κωνσταντίνου:

 

Κ. Χάρη Γεωργιάδη που παίρνεις τα παιδιά σου σε ιδιωτικό γιατί δεν τα εμπιστεύεσαι σε κάποιους που απλά ήρθε η σειρά τους όπως είπες... Σε ενημερώνω για κάποια πράγματα που αγνοείς.

1) Οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών πέρασαν τις ίδιες εξετάσεις και από τα ίδια πανεπιστήμια με εμάς. Είναι στα ιδιωτικά γιατί πολύ απλά δεν «ήρθε ακόμη η σειρά τους».

2) Όσοι ήταν στα ιδιωτικά πριν μερικά χρόνια και ήρθε η σειρά τους σήμερα είναι στο δημόσιο.

3) Όταν θα έρθουν στο δημόσιο δεν θα γίνουν λιγότερο καλοί (μάλλον το αντίθετο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος αφού θα έχουν ήδη και κάποια χρόνια εμπειρίας).

Με βάση τα πιο πάνω η διαφορά δημοσίου -ιδιωτικού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (ή αν είναι το δημόσιο έχει πλεονέκτημα).

Η διαφορά είναι στα πιο κάτω:

α) Το δημόσιο δεν έχει τόσο καλές κτηριακές εγκαταστάσεις και υποδομές και γι’ αυτό ευθύνεστε ΕΣΕΙΣ και όχι οι εκπαιδευτικοί.

β) Στο ιδιωτικό έχουν μικρότερα τμήματα ενώ στο δημόσιο τσουβαλιάζονται σε τάξεις των 25 και γι’ αυτό ευθύνεστε ΕΣΕΙΣ και όχι οι εκπαιδευτικοί.

γ) Στο δημόσιο η τεχνολογική υποστήριξη είναι απαρχαιωμένη και γι’ αυτό ευθύνεστε ΕΣΕΙΣ και όχι οι εκπαιδευτικοί.

δ) Στο δημόσιο δεν υπάρχει κλιματισμός και τους καλοκαιρινούς μήνες η συγκέντρωση των μαθητών είναι στο ναδίρ. ΚΑΙ για αυτό ευθύνεστε ΕΣΕΙΣ και όχι οι εκπαιδευτικοί.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ