Ο Χάρης ξαναβγήκε παγανιά και μας πήρε όλους παραμάζωμα

Μετά τους καθηγητές του δημοσίου, σειρά πήραν οι χαμηλές τιμές των καυσίμων που έχουμε στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Φορτσάτος επέστρεψε από τις διακοπές του ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, καθώς έπειτα από μία μεγάλη περίοδο σιωπής και ενόσω τα ζητήματα της Παιδείας απασχολούσαν την επικαιρότητα βγήκε στο προσκήνιο και πάλι, χαρίζοντάς μας ανεπανάληπτες στιγμές.

Μετά την πρόσφατη δήλωση του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι σχετικά με το επίπεδο των καθηγητών του δημοσίου εν συγκρίσει με αυτό των ιδιωτικών, η οποία έγινε viral αποσπώντας κυρίως αρνητικές κριτικές ο κος Γεωργιάδης δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, ότι η Κυβέρνηση δεν προκρίνει αυτή την στιγμή αλλαγή στη φορολογική πολιτική για τα καύσιμα, αφού οι τιμές είναι χαμηλές σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ, αλλά και παραμένουν σχετικά σταθερές από το 2013, μη αποκλείοντας ωστόσο να αλλάξει αυτό σε ενδεχόμενη αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Εν ολίγοις, ο Υπουργός Οικονομικών θεωρεί πως οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο είναι χαμηλές (σ.σ με τις τελευταίες αυξήσεις άγγιξαν το 1,34 σεν/λίτρο) και γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τη φορολογία, αντίθετα δεν αποκλείει να την αυξήσει.

Τη σύγκριση, βέβαια, την κάνει με την υπόλοιπη Ευρώπη που όντως οι τιμές είναι υψηλότερες. Μόνο που στην εξίσωση δεν συμπεριέλαβε ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες έχουν ποικιλία μέσω συγκοινωνίας και υποδομές για πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους. Άρα δεν είναι στην ουσία υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο το αμάξι τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ