Σκάφος με 65 πρόσφυγες στον Πρωταρά

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Σκάφος με 65 πρόσφυγες στον Πρωταρά

Σκάφος με πρόσφυγες έφτασε χθες το μεσημέρι στις ακτές του Πρωταρά.

Τα σκάφη της Λιμενικής το εντόπισαν γύρω στη 13:25.

Στο σκάφος επιβαίναν περίπου 65 μετανάστες, ανάμεσα τους 24 μωρά (1 μηνός μέχρι 15 ετών), 18 γυναίκες (2 έγκυες) και 23 άντρας.

Οι πρόσφυγες παραλήφθηκαν από σκάφος της ΚΔ και οδηγήθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

 

Ο απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς στους Καπέδες

Σε κακόβουλη ενέργεια αποδίδει το Τμήμα Δασών την χθεσινή τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή των Καπέδων, καθώς δύο εστίες ξέσπασαν ταυτόχρονα σε απόσταση μόλις 500 μέτρα η μία από την άλλη.

Εβδομήντα εκτάρια πευκοδάσους έγιναν στάχτη. 

Το Τμήμα Δασών διαβίβασε στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμειας συγκεκριμένες υποψίες προς διερεύνηση, οι οποίες στρέφονταν σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο συνελήφθη και ανακρίνεται.

Για την κατάσβεσή της από εδάφους εργάστηκαν 200 άτομα προσωπικό του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 5 πυροσβεστικά οχήματα, 12 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό όχημα της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και υπάλληλοι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας με βυτιοφόρα οχήματα.

Συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 48χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.

 

Έχει επεκταθεί και σε σπίτια ο γιγάντιος ιστός αράχνης

O γιγαντιαίος ιστός αράχνης στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, δεν έχει καλύψει μόνο τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος 300 μέτρων στο Αιτωλικό αλλά έχει επεκταθεί και σε σπίτια, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά κάνοντας τη ζωή των κατοίκων αφόρητη.   

Σύμφωνα με τον Βιολόγο, Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος των Αλιέων Αιτωλικού, Θεόδωρο Μπότα, πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο οφείλεται στην πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην περιοχή, η οποία όμως θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν προβεί έγκαιρα στον κατάλληλο ψεκασμό και πριν τα κουνούπια αναπτυχθούν και εξαπλωθούν.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ