Η γεμάτη αγάπη και αλληλεγγύη ανακοίνωση εκκλησίας στην Κύπρο για τους εράνους σε κηδείες

«Είναι η τελευταία φορά που ανέχτηκαν ο ιερέας και η Εκκλησιαστική Επιτροπή της εκκλησίας να γίνεται έρανος σε κηδεία από οποιουσδήποτε άλλους εκτός από την Εκκλησιαστική Επιτροπή».

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Φώτο αρχείου

 

Με αυτό το μήνυμα αγάπης και συναδέλφωσης, η εκκλησιαστική επιτροπή ναού στην επαρχία Λευκωσίας, φρόντισε να ενημερώσει τους πιστούς πως αν διανοηθούν ξανά να «κουβαλήσουν» σε κηδεία φιλανθρωπικό σύνδεσμο στον οποίο θα γίνονται εισφορές με αποτέλεσμα να χάνει χρήματα η Εκκλησία, ουαί και αλίμονό τους.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό ανέβασε στα social media μία παθούσα η οποία βρήκε την ανακοίνωση κολλημένη στο τζάμι της εκκλησίας όταν βρέθηκε εκεί για την κηδεία της μητέρας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στο Κανάλι 6, το οποίο δημοσίευσε πρώτο την είδηση, η οικογένεια της θανούσας είχε καλέσει στην κηδεία συγκεκριμένο σύνδεσμο για να γίνουν εισφορές. Όταν πήγαν εκεί, ο ιερέας της εκκλησίας δεν τους δέχτηκε και ακολούθως τους έδειξε την ανακοίνωση που επισυνάπτεται πιο κάτω.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση, η οποία συντάχθηκε σε ιδιαίτερα αυστηρό και απειλητικό ύφος, αναφέρει πως είναι απαράδεχτο την ώρα που ο εν λόγω ναός έχει τόσες ανάγκες, οι πιστοί οι οποίοι έχουν εμπάθεια μαζί του, να δίνουν χρήματα αλλού. Ενώ δεν παραλείπουν να ξεμπροστιάσουν τους διάφορους Συνδέσμους οι οποίοι πάνε στις κηδείες όχι γιατί νοιάζονται για τους συγγενείς και τον θανόντα, αλλά για να τους πάρουν τα χρήματα.

 

 

Τι υποστηρίζουν οι Σύνδεσμοι;

Σε επικοινωνία που είχαμε με κάποιους Συνδέσμους, τους οποίους συναντάμε συχνά σε κηδείες, για εισφορές στον προαύλιο χώρο εκκλησιών, μας ξεκαθάρισαν ότι κανένας Σύνδεσμος δεν βρίσκεται ακάλεστος σε κάποια κηδεία. Μόνο και έπειτα από πρόσκληση της οικογένειας θα βρεθούν για έρανο εκεί. Παράλληλα, κάνουν ξεκάθαρο το ότι όλα τα χρήματα που λαμβάνουν από τις εισφορές πάνε στις ανάγκες των ανθρώπων που εξυπηρετούν και όχι για ίδιον όφελος του εκάστοτε Συνδέσμου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ