Πώς τοποθετείται η Διευθύντρια του Αντικαρκινικού για το πρόσφατο συμβάν σε εκκλησία

Η εκβιαστική ανακοίνωση και οι ανυπόστατες κατηγορίες που δημιούργησαν σύγχυση και εκνευρισμό ανάμεσα στους πιστούς.

 


Article featured image
Article featured image

Έπειτα από τη δημοσίευση του πρωτοφανούς περιστατικού με την ανακοίνωση που ανάρτησε ιερέας σε εκκλησία στην επαρχία Λευκωσίας, απειλώντας επί της ουσίας τους πιστούς ότι αν ξανακαλέσουν φιλανθρωπικό σύνδεσμο σε κηδεία αντί να δοθούν τα χρήματα στην Εκκλησιαστική Επιτροπή θα διακόψει την εξόδιο ακολουθία, η Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Μαρία Ιωαννίδου, μίλησε στη CITY και τοποθετήθηκε για την ανακοίνωση.

Όπως ξεκαθαρίζει, την ημέρα της συγκεκριμένης κηδείας, δεν παρευρέθηκαν μέλη του Συνδέσμου εκεί καθώς είχαν πληροφορηθεί από πριν ότι δεν θα γίνονταν δεκτοί από τον ιερέα. «Η νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρσι, αλλά και οι τοποθετήσεις των Μητροπόλεων και της Αρχιεπισκοπής αναφέρουν ξεκάθαρα ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της οικογένειας ποιο Σύνδεσμο θα καλέσουν για να κάνει έρανο στην κηδεία. Δεν απαγορεύεται, ούτε είναι παράνομη η παρουσία του όποιου συνδέσμου σε μία κηδεία εφόσον έχει κληθεί από την οικογένεια του θανόντος».

Το συγκεκριμένο περιστατικό, συνεχίζει, πρόκειται για κάτι μεμονωμένο, το οποίο μας λυπεί αφάνταστα αφού εκτός από την απαγόρευση και τον εκβιασμό περιλαμβάνει και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον ενός συνδέσμου που προσφέρει στον τόπο για πάνω από 40 χρόνια, με την αμέριστη συμπαράσταση και της εκκλησίας.

Η κυρία Ιωαννίδου, ξεκαθαρίζει πως αυτό το περιστατικό δεν πρόκειται να αλλάξει τις σχέσεις του Συνδέσμου με την εκκλησία ούτε και να επισκιάσει την, μέχρι σήμερα, αγαστή συνεργασία τους όσο και αν τους στενοχώρησε η εν λόγω συμπεριφορά.

Σχετικά με τις κατηγορίες για τα ποσοστά που δίνονται από τα χρήματα που συλλέγονται από τους εράνους σε συγκεκριμένους ανθρώπους, η κυρία Ιωαννίδου τις απορρίπτει κατηγορηματικά τονίζοντας πως όλα τα χρήματα που συλλέγονται δίνονται αποκλειστικά για τις ανάγκες των υπηρεσιών που παρέχει ο Σύνδεσμος.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ