Η επιθυμία ενός ηλικιωμένου που πάσχει από Αλτσχάιμερ

Μια ιστορία που έχει συγκινήσει την Ιταλία και η οποία παρουσιάσθηκε με μεγάλη έμφαση από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της χώρας.

 


Article featured image
Article featured image

Ο 88χρονος Φράνκο Τζανφρέντι παλεύει εδώ και αρκετά χρόνια κατά των συνεπειών της νόσου του Αλτσχάιμερ. Μετά το τέλος των διακοπών αποφάσισε να εγκαταλείψει την περιοχή όπου γεννήθηκε, στην Τοσκάνη της κεντρικής Ιταλίας, και να μεταφερθεί στο Βορρά, κοντά στο Τορίνο, όπου ζει η κόρη του.

Κατά την μεταφορά του, όμως, με ασθενοφόρο, ο ηλικιωμένος εξέφρασε στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μια έντονη επιθυμία του.

«Θα ήθελα να δω τη θάλασσα για τελευταία φορά», τους είπε.

Οι εθελοντές δεν είχαν καμία αμφιβολία. Αποφάσισαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του και έφτασαν με το ασθενοφόρο μέχρι την παραλία της Μαρίνα Ντι Καρράρα, πολύ κοντά στη θάλασσα.

Άνοιξαν τις πίσω πόρτες και επέτρεψαν στον Φράνκο, μαζί με την κόρη του, να ατενίσει τον ορίζοντα και τη γαλήνια θάλασσα που ήταν ακριβώς μπροστά του.

Η φωτογραφία που απαθανατίζει τον Ιταλό ηλικιωμένο ενώ κοιτάζει στην θάλασσα, έχει γίνει viral και ο γιος του, Αντρέα, θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του πατέρα του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους αγγέλους αυτούς, τους εθελοντές που επέτρεψαν στον πατέρα μου να δει την θάλασσα, ίσως για τελευταία φορά», έγραψε ο γιός του στο διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από το KYΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ