Ο Νικόλας μάς συστήνει τον Μάρκο, το λιλιπούτειο κατσικάκι του

Ο Νικόλας έχει ένα από τα πιο ασυνήθιστα κατοικίδια στον κόσμο.

 


Article featured image
Article featured image

Ακούγοντας τη λέξη κατοικίδιο ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

Ένας σκύλος, μία γάτα, κανένα ψαράκι ή παπαγάλος, ή άντε το πολύ ένα χάμστερ, έτσι δεν είναι;

Κι όμως, ανάμεσά μας είναι κόσμος που έχει ως κατοικίδια πλάσματα που είναι πολύ μακριά από αυτό που εμείς θεωρούμε «κανονικό» ή «συνηθισμένο» κατοικίδιο.

Ζωντανό παράδειγμα, ο Νικόλας Ευσταθίου από το χωριό Σωτήρα της Επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος έχει ως κατοικίδιο ένα κατσικάκι μινιατούρα (Pygmy Goat).

Το κατσικάκι του Νικόλα ακούει στο όνομα Μάρκος και όπως δηλώνει στη CITY τον απέκτησε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν γεννήθηκε. Η μητέρα του Μάρκου πέθανε, δυστυχώς, στη γέννα κι έτσι αποφάσισε να τον υιοθετήσει.

 



 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ένα εντελώς διαφορετικό κατοικίδιο, αλλά δυσκολεύομαι λίγο στη φροντίδα του. Μπορεί να είναι φιλικός επειδή συνήθισε να ζει με ανθρώπους, ωστόσο είναι στη φύση του να συμπεριφέρεται σαν κανονική κατσίκα. Μερικές φορές κάνει ζημιές και τρώει όλα τα φυτά από τις γλάστρες».

Συνήθως, τον ταΐζει με διάφορα χόρτα, όπως μαρούλια, αλλά αν ο Μάρκος αντικρίσει γλάστρα στο σπίτι και το πεδίο είναι ελεύθερο θα αρχίσει να μασά τα φύλα (δείτε σχετικό βίντεο πιο κάτω).

 

  




 


 

 


 

 



 

 

 


 

 


 

 

 



 

 

A post shared by MARKOS TO KATSIKAKI (@markos_the_famous_) on





«Είναι έξυπνο ζώο και θέλει συνέχεια χάδια»




Όπως μας είπε ο Νικόλας, το κατσικάκι ζει μέσα στο σπίτι μαζί του αλλά δεν είναι και το πιο καθαρό ζώο. Πρέπει συνεχώς να το περιποιείται και να το καθαρίζει για να μην μυρίζει.

«Ο Μάρκος θέλει σημασία, είναι φιλικός και χαδιάρης. Επίσης, είναι πολύ κοινωνικός και κάνει παρέα με τα υπόλοιπα κατοικίδια του σπιτιού».

 



Αν θέλεις να βλέπεις καθημερινά πώς περνάει την ημέρα του ο Μάρκος, δεν έχεις παρά να τον κάνεις follow στο Instagram: markos_the_famous_.

 



Η ιστορία του ζώου

Η ιστορία αυτής της φυλής χρονολογείται από τον δέκατο όγδοο αιώνα, όταν οι πρόγονοί τους από τη Δυτική Αφρική μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω θαλάσσης, για να χρησιμοποιηθούν ως τροφή για τα αρπακτικά ζώα των ζωολογικών κήπων.

Γεννιούνται, σε διάφορα χρώματα και με ποικίλα μοτίβα. Τα πιο κοινά χρώματα είναι το λευκό, μαύρο, κρεμ, κόκκινο και καφέ. Ενώ, ορισμένες από αυτές τις κατσίκες έχουν γαλανά μάτια.

 




 


 

 


 

 



 

 

 


 

 


 

 

 


Eime o kaliteros aman trw

A post shared by MARKOS TO KATSIKAKI (@markos_the_famous_) on






Υπάρχουν δυο τύποι κατσίκας: Το ένα, έχει συμπαγές σώμα και κοντά ποδαράκια και ο άλλος τύπος έχει λεπτό σώμα με ψηλότερα πόδια από το άλλο. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, δεν υπήρχε εμφανής διαφορά μεταξύ των δύο τύπων.

Το πλάτος αυτού του ζώου είναι περίπου 22,5 ίντσες στις θηλυκές και 23,5 ίντσες για τις αρσενικές. Ενώ το ύψος, στα θηλυκά είναι μεταξύ 17 έως 19 ίντσες, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τις 21 ίντσες. Και στο αρσενικό, το ελάχιστο επιτρεπόμενο ύψος φτάνει στις 19 ίντσες.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδο αναπαραγωγής για την κατσίκα νάνος, καθώς μπορεί να αναπαράγεται σχεδόν, όλο το χρόνο. Η περίοδος κύησης κρατάει 145-153 ημέρες και συνήθως γεννά δύο έως τέσσερα μικρά. Τα αρσενικά κατσικάκια μπορούν να γονιμοποιήσουν στην ηλικία των επτά μηνών. Και τα θηλυκά μπορούν να αναπαραχθούν από την ηλικία των οκτώ μηνών.

 

Διάβασε επίσης: Η Εύα βγάζει βόλτα τα σκυλιά και την... καρακάξα της [εικόνες και βίντεο]

 



 


 

 


 

 



 

 

 


 

 


 

 

 


 

A post shared by MARKOS TO KATSIKAKI (@markos_the_famous_) on






 


 

 


 

 



 

 

 


 

 


 

 

 


Pios en toutos re koumpare ??? ksapolame kato twra na men sou koutoulisw

A post shared by MARKOS TO KATSIKAKI (@markos_the_famous_) on







 


 

 


 

 



 

 

 


 

 


 

 

 


Ena sou koutouliso aaa afisme re koumpare @mariospriamoskipros

A post shared by MARKOS TO KATSIKAKI (@markos_the_famous_) on







 


 

 


 

 



 

 

 


 

 


 

 

 


Fate na famen je kani kouventes

A post shared by MARKOS TO KATSIKAKI (@markos_the_famous_) on




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ