Τους κόβει τούφες από τα μαλλιά και μετά φεύγει τρέχοντας, στον Πρωταρά

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Η μετεμψύχωση του Βιντάλ Σασούν κυκλοφορεί στον Πρωταρά και κόβει τούφες

 

Δεν εννοούμαι ότι κοιμάται –όπως είναι η μεταφορική έννοια της φράσης- αλλά ότι κόβει πραγματικά τούφες από μαλλιά ανυποψίαστων γυναικών οι οποίες περιδιαβαίνουν στον πεζόδρομο του Πρωταρά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sigmalive, η Αστυνομία Αμμοχώστου έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 3 περιστατικά, αρχής γενομένης από τον περασμένο Μάιο, με το τελευταίο να καταγράφεται τον Σεπτέμβριο.

 

Related image



Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο άνδρας επιτίθεται σε ανυποψίαστες γυναίκες, αλλοδαπές στον πεζόδρομο του Πρωταρά. Μόνη περιγραφή που εξασφάλισε η Αστυνομία για τον δράστη είναι ότι πιθανόν να είναι ασιατικής καταγωγής. Ξεκαθαρίζεται ότι σε καμιά περίπτωση όπως ενημερώνεται το SigmaLive ο δράστης δεν επιτέθηκε στις γυναίκες με άλλες προθέσεις. Απλώς τους κόβει μια τούφα μαλλιά και ακολούθως τρέχει μακριά. Αυτό που ανησυχεί την Αστυνομία είναι ότι στα σημεία όπου καταγράφηκαν οι επιθέσεις δεν υπάρχει κάλυψη από κάποιο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αφού το παραλιακό μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο με αρκετά «νεκρά» σημεία.



 

Παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους οι συνιδρυτές του Instagram

Image result for instagram founders quit

Οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, παραιτήθηκαν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι Σίστρομ και Κρίγκερ δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησής τους. Ο Σίστρομ έγραψε σε μία ανάρτησή του σε μπλοκ ότι σχεδιάζουν να έχουν κάποιο χρόνο εκτός εργασίας και να εξερευνήσουν «την περιέργεια και την καινοτομία τους». Επίσης, δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η τελευταία ημέρα της εργασίας τους στο Instagram, αλλά θα είναι σύντομα, σύμφωνα με την εταιρία.

 

 

Η 'ανακάλυψη της δεκαετίας' για την Πορτογαλία το ναυάγιο πλοίου 400 ετών

Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούσαν έρευνες στις ακτές της Πορτογαλίας βρήκαν ένα ναυάγιο πλοίου, που πιστεύεται ότι βυθίστηκε πριν από τέσσερις αιώνες κοντά στη Λισαβόνα αφού είχε επιστρέψει από την Ινδία μεταφέροντας μπαχαρικά, ανακοίνωσαν χθες ειδικοί. «Από την οπτική της κληρονομιάς, πρόκειται για την ανακάλυψη της δεκαετίας», δήλωσε ο διευθυντής του σχεδίου, Ζόρζι Φρέιρει. «Στην Πορτογαλία, είναι το σημαντικότερο εύρημα όλων των εποχών».

 

Image result for lisbon ship discover 400 years

 

Στο εσωτερικό και περιμετρικά του ναυαγίου, που εντοπίστηκε 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, οι δύτες βρήκαν μπαχαρικά, εννέα μπρούτζινα κανόνια με χαραγμένα το οικόσημο της Πορτογαλίας, κινεζικά κεραμικά και κοχύλια κάουρι, έναν τύπο νομίσματος που χρησιμοποιούταν στο δουλεμπόριο την εποχή των αποικιοκρατών.

 

Image result for lisbon ship discover 400 years

 

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε την 3η Σεπτεμβρίου στις ακτές του Κασκαϊς, ενός τουριστικού θέρετρου στα περίχωρα της Λισαβόνας. Τόσο το ναυάγιο όσο και τα αντικείμενα "ήταν πολύ καλά διατηρημένα"


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ