Θέλεις να δεις από κοντά άγρια πουλιά που μεταναστεύουν στην Κύπρο;

Η μετανάστευση των πουλιών είναι ανάμεσα στα θαύματα του φυσικού κόσμου.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή την εποχή χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά εγκαταλείπουν την Ευρώπη και ταξιδεύουν προς την Αφρική για να περάσουν τον χειμώνα. Πολλά από αυτά περνούν αυτές τις μέρες από την Κύπρο.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας και ώρα 9.30.

Αν βρεθείτε εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη μαγεία του ταξιδιού της μετανάστευσης και την ομορφιά των άγριων πουλιών μέσα από πτηνοπαρατήρηση, δραστηριότητες ζωγραφικής και εργαστήρι κατασκευής μπανιέρας για πουλιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 25ου EuroBirdwatch, ενός θεσμού όπου 38 εθνικοί εταίροι του BirdLife International σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία διοργανώνουν εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου και προσκαλούν τον κόσμο να παρατηρήσει τα πουλιά και να μάθει ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τη μετανάστευση των πουλιών και τις απειλές που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Στην Κύπρο, πέρα από την εκδήλωση στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 9:30πμ, θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο εξορμήσεις σε άλλες επαρχίες, για παρατήρηση και καταμέτρηση μεταναστευτικών πουλιών την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 9πμ στις εξής τοποθεσίες:

-Χερσόνησος Ακρωτηρίου, Λεμεσός από τις 9:00-12:00. Υπεύθυνος: Victor Tjernberg, Κινητό: 96107299. Σημείο συνάντησης: https://goo.gl/maps/KwUTFfcpXDz

-Πεδιάδα Πάφου, Πάφος από τις 9:00-12:00. Υπεύθυνος: Alan Crane, Κινητό: 99276310. Σημείο συνάντησης: https://goo.gl/maps/HgekCfCUzp82

Εκεί, θα υπάρχουν κιάλια και τηλεσκόπια για την καλύτερη απόλαυση των φτερωτών μας φίλων καθώς και όλα τα απαραίτητα υλικά για τις δραστηριότητες ζωγραφικής και κατασκευής μπανιέρας για πουλιά.

Η δήλωση συμμετοχής για το εργαστήρι κατασκευής μπανιέρας για πουλιά είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο 22455072, 97890004 ή natalie.stylianou@birdlifecyprus.org.cy

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή για μικρούς και μεγάλους.

Για περισσότερες πληροφορίες: 22455072


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ