Γιατί οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα social media

Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα social media, σύμφωνα με αναλυτή του Forbes.


Article featured image
Article featured image

Συχνά τα social media θεωρούνται ως το νέο μαγικό ραβδί που έχει δημιουργήσει εκατομμυριούχους και επιχειρηματικούς γκουρού, ωστόσο παραβλέπουμε τον άπειρο αριθμό των ανθρώπων που έχουν βλάψει τους εαυτούς τους μέσω των λογαριασμών τους σε Facebook, Instagram και Twitter, γράφει το Forbes.

Ο Έλον Μασκ είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα ενός επιχειρηματία που το έκανε. Ο Μασκ αποχωρεί από πρόεδρος της Tesla και καταβάλλει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Όλα αυτά ξεκίνησαν όταν έκανε το μοιραίο tweet  δηλώνοντας πως σκέφτεται να  αποσύρει την εταιρεία Tesla από το χρηματιστήριο.  

Ως άνθρωποι, οι επιχειρηματίες είναι πιθανό να κάνουν λάθη λόγω ξαφνικών συναισθηματικών αναλαμπών, που όμως οδηγούν σε μια απρόβλεπτα αρνητική τροπή.   Είναι πολύ πιο ασφαλές για τον μέσο επιχειρηματία καθώς και για οποιονδήποτε, να αποφύγει πλήρως τη χρήση των social media, αντί να στηριχθεί σε αυτά για να κερδίσει σημαντικά οφέλη.

«Η συμβουλή μου είναι ο καθένας να μένει μακριά από τα κοινωνικά μέσα», γράφει ο Cameron Keng, αρθρογράφος του Forbes σε θέματα τεχνολογίας και επιχειρήσεων.  

«Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζετε όλα όπως το βάθρο σε μια συνέντευξη Τύπου. Είχα προηγουμένως εργοδότες και πελάτες που έψαχναν την ιστορία μου στα social media και την Google για να καθορίσουν αν ήθελαν να συνεργαστούν μαζί μου», αναφέρει. 

Με πληροφορίες από τη Lifo  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ