Αν έχεις αγοράσει το νέο iPhone ίσως να «την έπαθες» κι εσύ

Τι δείχνει το βίντεο.

 


Article featured image
Article featured image

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα», λέει η λαϊκή θυμοσοφία η οποία ταιριάζει ταμάμ στην περίπτωση της Apple και των iPhone, όπου με κάθε νέα έκδοση που βγάζει στην αγορά –ειδικά τις πρώτες ημέρες- εντοπίζονται δεκάδες προβλήματα στη χρήση της.

Έτσι, και σε αυτή την τελευταία έκδοση αρκετοί χρήστες οι οποίοι έσπευσαν να αγοράσουν το νέο iPhone ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα το οποίο μάλλον δεν περίμεναν.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από το βίντεο που ακολουθεί, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ενσύρματη φόρτιση της συσκευής τους, καθώς όπως υποστηρίζουν κάποια iPhone XS και XS Max δεν φορτίζουν αυτόματα όταν οι χρησιμοποιούν το καλώδιο και τον φορτιστή που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία, αντί για κάποια επιφάνεια ασύρματης φόρτισης.   

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κινητά ξεκινούν να φορτίζουν μόνο όταν οι χρήστες βγάλουν τα iPhone από την κατάσταση αδράνειας, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν αρκεί ούτε αυτό, και τα τηλέφωνα δεν φορτίζουν ούτε όταν «ξυπνούν» την οθόνη από την εξοικονόμηση ενέργειας.   

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε ο δημοφιλής Youtuber και κριτικός κινητών τηλεφώνων, Λούι Χιλσντέγκερ, το πρόβλημα εντοπίζεται σε αρκετά από τα νέα τηλέφωνα πάνω στον πάγκο, με τον ίδιο να κάνει λόγο για σκάνδαλο «chargegate».   

 

Το βίντεο του καναλιού του Unbox Therapy έχει περισσότερους από 12 εκατομμύρια συνδρομητές και η δοκιμή έχει ήδη γίνει viral. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως ένα περσινό iPhone X που χρησιμοποιήθηκε για τη σύγκριση, φόρτιζε κανονικά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.   

Το ζήτημα έχει προκαλέσει τεράστια συζήτηση και στο φόρουμ της Apple με αρκετούς χρήστες να αποδίδουν το πρόβλημα στις νέες ρυθμίσεις ασφαλείας των iPhones. Μετά από πρόσφατη αναβάθμιση του iOs, η θύρα φόρτισης των iPhones είναι δυνατό να απενεργοποιηθεί ούτως ώστε να καταστεί ακόμα δυσκολότερη η πρόσβαση στην συσκευή από κάποιον κλέφτη. Η Apple δεν έχει αντιδράσει ακόμη στις επικρίσεις και τα βίντεο.

 

Με πληροφορίες από LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ