Μια ευρηματική (παιδική) παράσταση με θέμα την ευγνωμοσύνη!

Η κουκουβάγια που τα ήθελε όλα!

 


Article featured image
Article featured image

Oι Μικροί Ανήσυχοι Άνθρωποι επαναρχίζουν τις παραστάσεις τους που αφορούν το δημιουργικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό θέατρο. H καλλιτεχνική σεζόν αρχίζει με την παράσταση «Η κουκουβάγια  που τα ήθελε όλα!».

Η παράσταση αποτελεί μια έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.

 

Ποιος ο στόχος της παράστασης;

ΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ | Eίναι μια δημιουργική  παράσταση με ΣΤΟΧΟ να περάσει στα παιδιά την αξία της ευγνωμοσύνης. Είναι όμορφο να μας περιτριγυρίζουν ωραία πράγματα, σε όλους μας αρέσουν, αλλά αυτό δεν είναι η ουσία! Στην ζωή υπάρχουν και πράγματα που δεν αγοράζονται όπως η αγάπη, η φιλία, ο σεβασμός και τόσα άλλα ανεκτίμητα συναισθήματα.

 

 

Γιατί έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου;

H ευγνωμοσύνη είναι κάτι που αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους. ‘Όλοι έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε ευγνώμονες.  Σύγχρονοι μέθοδοι συνειδητότητας αναφέρουν πρώτιστα την αξίας της ευγνωμοσύνης. Στην καθημερινότητα μας συνήθως εστιάζουμε την προσοχή μας στα πράγματα που δεν έχουμε και ξεχνάμε αυτά τα σημαντικά που έχουμε και παίρνουμε ως δεδομένο. Μέσα από την συγκεκριμένη παράσταση και με ένα ευχάριστό τρόπο με χιούμορ και χωρίς διδακτισμό περνούμε στα παιδιά θετικά μηνύματα που αφορούν την σχέση μας με τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους. Έτσι ο ήρωας μας μέσα από τις περιπέτειες του βρίσκει το αληθινό νόημα της ζωής.

 

Ποια η πλοκή της παράστασης;

Είναι η μαγική περιπέτεια  της κουκουβάγιας που αυτή τη φορά χρειάζεται να αντιμετωπίσει την απληστία της! Τα θέλει όλα και εάν δεν έχει όλα όσα θέλει δεν είναι ευτυχισμένη. Έτσι η κουκουβάγια μας μπαίνει σε καινούριες περιπέτειες, όταν πηγαίνει να αγοράσει ένα ρολόι που της αρέσει πολύ. Από εκείνη την στιγμή και μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας  μαθαίνει την αξία της ευγνωμοσύνης και την χαρά της προσφοράς! Μια παράσταση με διαχρονικά μηνύματα, που αξίζει να δει κάθε παιδί. Ξεχωρίζει επίσης για τα θεατρικά εφέ και τα τραγούδια της και κρύβει πολλές πολλές εκπλήξεις…

 

 

Ποια η ιδιαίτερη πρωτοτυπία της παράστασης;

Ένα μοναδικό όργανο του 1829 , η κονσερτίνα,  με την εμφάνιση της προσφέρει στα παιδιά καινούριες γνώσεις και εμπειρίες. Η παράσταση επίσης  ξεχωρίζει επίσης για την  ευρηματική και πρωτότυπη πλοκή της, συνδυάζει ζωντανή μουσική,  όμορφα τραγούδια και διαδραστικότητα.

 

Γιατί για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείτε την κουκουβάγια σε παράσταση σας;

H KOYKOYBAΓΙΑ είναι ένα σύμβολο σοφίας και γνώσης και επειδή εμείς αγαπάμε πολύ τα φιλοσοφικά ερωτήματα έχουμε ταυτιστεί με αυτήν! Επίσης έχουμε δημιουργήσει μια προσωπικότητα, μέσα από την εξαίρετη ερμηνεία του Αντρέι Κρουπά, που αρέσει πολύ στα παιδιά. Κάθε φορά η νέα της περιπέτεια καθηλώνει μικρούς και μεγάλους. Στη πρώτη μας παράσταση η κουκουβάγια φοβόταν το σκοτάδι, στην δεύτερη παράσταση μας, η κουκουβάγια ζήλευε και τώρα η κουκουβάγια μας έχει να διαχειριστεί την απληστία της!  Οι χαρακτήρες που την περιβάλουν, είναι μοναδικοί και ερμηνεύονται μαγικά από τη Νικολέττα Χριστοφόρου.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερ.:  Κυριακή 2018  | 7 Οκτωβρίου

Ώρα: 11.00πμ | Χώρος: The little worry people art and drama studio, Ορφέως 2, 2413 Έγκωμη-Λ/σία

Διάρκεια παράστασης :  1 ώρα | Τιμή εισιτηρίου: €5 | Τηλέφωνο κρατήσεων:  99358663, 99621669, 22590197 | Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη προ-κράτηση-πώληση εισιτηρίων

Πληροφορίες: www.thelittleworrypeople.com  | Χορηγός: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Συντελεστές Παράστασης: Αντρέι Κρουπά, Νικολέττα Χριστοφόρου

Σκηνοθεσία: Αντρέι Κρουπά | Κείμενο | Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφόρου

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ