Ανησυχούν στα κατεχόμενα από την αυξημένη ροή Ελληνοκυπρίων

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



Η αργία της 1ης Οκτωβρίου ανέδειξε σοβαρά προβλήματα στα κατεχόμενα

Ο λόγος η αυξημένη ροή Ε/κ στη Βόρεια Κύπρο μέσω των οδοφραγμάτων. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, λόγω της αργίας της 1ης Οκτωβρίου στις ελεύθερες περιοχές δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στα σημεία διέλευσης προς τις κατεχόμενες περιοχές. Η «υπουργός εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊρμπάς μιλώντας στον Μπαϊράκ, έκανε λόγο για «σοβαρή αύξηση» που παρατηρείται στις διελεύσεις από τις ελεύθερες προς τις κατεχόμενες περιοχές η οποία έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα, όπως είπε. Ανέφερε ότι ο αριθμός των εργαζομένων στα σημεία διέλευσης δεν είναι αρκετός, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των διελεύσεων μπορεί να φτάσει από 2 έως 14 χιλιάδες τα Σαββατοκύριακα.

Image result for αυξημένη ροή ελληνοκυπρίων στα οδοφράγματα

Είπε, επίσης, ότι ο συνωστισμός σημειώνεται στα σημεία εγγραφής ως αποτέλεσμα της αύξησης των διελεύσεων. Η «υπουργός εσωτερικών» είπε ότι το «υπουργικό συμβούλιο» απέρριψε εισήγηση η οποία τέθηκε ενώπιον του για τερματισμό των εγγραφών στα σημεία διέλευσης. «Αποφασίσαμε ότι αυτό δεν θα ήταν σωστό και ασφαλές», σημείωσε. Ανέφερε, τέλος, ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα προσληφθούν είκοσι νέοι εργαζόμενοι, ενώ μελετάται και η διαπλάτυνση των δρόμων στα σημεία ελέγχου.

 

 

Έστειλε στα δικαστήρια τη σύζυγό του, γιατί έψαξε το κινητό του

Όταν η συζήτηση έρχεται στα προσωπικά δεδομένα, τότε δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δικαστήριο καταδίκασε σε τρεις μήνες φυλάκιση γυναίκα η οποία ψαχούλευε το κινητό του συζύγου της, δίχως βέβαια εκείνος να το γνωρίζει.

Image result for woman spy husband phone

Σαφώς και η κίνησή της δεν διεκδικεί βραβείο διακριτικότητας, όμως, ο άνδρας της το τράβηξε στα άκρα και της έκανε μήνυση, κατηγορώντας την για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με την Daily Mail. Έτσι, η γυναίκα κατέληξε στο Ρας αλ-Καϊμά και κρίθηκε ένοχη.

Όπως ανέφερε ο σύζυγός της, δεν δεν τσέκαρε απλά το κινητό αλλά μετέφερε τα δεδομένα σε άλλη συσκευή, προκειμένου να κάνει τις έρευνές της με την ησυχία της αργότερα.

 

 

Στη Συρία οι ρωσικοί πύραυλοι S-300

Image result for s300 russia syria

Η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 στη Συρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24. «Η δουλειά τελείωσε πριν από μία ημέρα» είπε ο Σοϊγκού δίνοντας ελπίδα για ένα πιο εμπόλεμο αύριο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ