Πάμε για δεύτερη χρονιά... «Across The Island»

Παρόλο που δεν αφορά στη μεταφορά στην Κύπρο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης, εντούτοις το «Across The Island» παραπέμπει τόσο στο «Bike Odyssey» που γίνεται στην Ελλάδα όσο και στο «Swiss Epic» της Ελβετίας, με φιλοσοφία μάλιστα αντίστοιχη με τις δύο σημαντικές αυτές διοργανώσεις του εξωτερικού.

 


Article featured image
Article featured image

Σκοπός, μάλιστα, είναι να καταστεί θεσμός στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ποδηλατική εκδήλωση με προδιαγραφές αγώνα, η οποία απευθύνεται σε αθλητές και έμπειρους ποδηλάτες, ντόπιους αλλά και από το εξωτερικό.

Το «Across The Island» διοργανώνεται και φέτος στο νησί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 12 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, από την ερασιτεχνική ομάδα ορεινής ποδηλασίας «Saturday MTB Cyclers».

Όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτήν θα πραγματοποιήσουν τον γύρο της ελεύθερης Κύπρου με mountain bikes.

Η διαδρομή φέτος ξεκινά από το χωριό Πέρα Ορεινής (επ. Λευκωσία) και θα καταλήξει στο ξωκλήσι του Αη Γιώργη στην Πέγεια, μέσω Ακάμα.

Θα γίνουν συνολικά δύο στάσεις, με διανυκτερεύσεις. Η πρώτη στάση θα γίνει στο γραφικό χωριό Λεμύθου της επαρχίας Λεμεσού και η δεύτερη στην Πόλη Χρυσοχούς.

Οι ώρες ποδηλασίας θα είναι από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες για εξερεύνηση της κυπριακής φύσης, καθώς οι ποδηλάτες θα περνούν μέσα από γεφύρια, γραφικά χωριά και μονοπάτια μελέτης της φύσης.

 

 

Η συνολική απόσταση που θα διανύσουν είναι 240 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 6 χιλιάδες μέτρα αφορούν ανάβαση.

Η τιμή συμμετοχής είναι στα 190 ευρώ ανά άτομο και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται οι διανυκτερεύσεις, το φαγητό και τα ποτά.

Νικητής του αγώνα πέρσι ήταν ο Σάκης Διαμαντόπουλος, Αθλητής - Προπονητής Ακαδημιών της Ομάδας Ποδηλασίας Θ.Ο.Ι.ΦΙΛΙΑΣ (βλέπε κεντρική φωτογραφία, μαζί με τον συναθλητή του στο Θ.Ο.Ι. Φιλιάς, Λεύκο Κληρίδη).

Για δηλώσεις συμμετοχής: 99780788

Πληροφορίες: Info@smbc.biκe, www.smbc.bike

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ