Γιατί πάει ξανά δικαστήριο η υπόθεση της Έφης Ηροδότου;

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Επιστρέφει στο εδώλιο η υπόθεση Έφης Ηροδότου

Ξανά στο εδώλιο θα βρεθεί δικηγόρος της Λεμεσού αντιμέτωπος με δέκα κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονται με παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και επηρεασμό μάρτυρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τα γεγονότα σχετίζονται με τη την υπόθεση του θανατηφόρου που στοίχισε τη ζωή στον Αιμίλιο Ιωάννου, για το οποίο κατηγορήθηκε και, αρχικά, αθωώθηκε η Έφη Ηροδότου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα εκείνο το οποίο του αποδίδεται στο κατηγορητήριο, είναι ότι προσέγγισε μάρτυρα και τον επηρέασε προκειμένου να δώσει ψευδή κατάθεση στο δικαστήριο. Μετά την αθώωση του εν λόγω δικηγόρου, το 2015, ο Γενικός Εισαγγελέας άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε και χθες το Εφετείο ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση και διέταξε επανεκδίκαση.

 

Το Εφετείο κατέληξε στην έκδοση διαταγής για επανεκδίκαση από άλλο δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Υπενθυμίζεται ότι μετά από αρκετά χρόνια φυγοδικίας, η Έφη Ηροδότου εντοπίστηκε στην Ελλάδα, εκδόθηκε στην Κύπρο, δικάστηκε εκ νέου και καταδικάστηκε για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.





 

Τσίπρας και Ζάεφ πιθανοί νικητές για το Νόμπελ Ειρήνης

Image result for τσίπρας ζαεφ

Στις 12:30 (ώρα Κύπρου) θα ανακοινωθεί σήμερα το πιο «διάσημο» από τα Νόμπελ, αυτό της Ειρήνης. Η νορβηγική επιτροπή κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στους 216 μεμονωμένους υποψήφιους και τους 115 οργανισμούς που αποτέλεσαν τη δεξαμενή των φετινών υποψηφίων. Ωστόσο ελάχιστες εξ αυτών έγιναν γνωστές καθώς η επιτροπή συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων 50 ετών να μην αποκαλύπτει τη λίστα των υποψηφίων. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι η ακτιβίστρια που έδωσε πνοή στο κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης με το hashtag #MeToo, Amanda Ngugen, η γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε από τον Κονγκό και η νεαρή Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, πρώην σκλάβα του σεξ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους πιθανούς νικητές μπορεί να είναι οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

 

 

Η επική ισοπαλία του Απόλλωνα έναντι της Μαρσέιγ στο ΓΣΠ

Image result for apollonas marseig

Με μία εκπληκτική τρίπλα, ο Απόλλωνας κατάφερε να γυρίσει ένα παιγνίδι που έχανε με 2 – 0, από την περσινή φιναλίστ του Europa League, Μαρσέιγ, και να πάρει την ισοπαλία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ