Quiz: Πόσοι άνθρωποι πιστεύεις ότι έχουν πεθάνει βγάζοντας σέλφι τα τελευταία 6 χρόνια;

Η τέλεια σέλφι απαιτεί θυσίες, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσεις την ίδια σου τη ζωή.

 


Article featured image
Article featured image

Το κυνήγι της τέλειας selfie μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά αποδεικνύεται πως είναι και θανάσιμο. Η ανθρωπότητα μετρά τουλάχιστον 259 θανάτους από selfie μέσα σε περίπου έξι χρόνια.   

Συγκεκριμένα, περίπου 259 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν πεθάνει από το 2011 προσπαθώντας να αυτοφωτογραφηθούν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική Εφημερίδα της Οικογενειακής Ιατρικής και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.   Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας, μια ομάδα δημόσιων ιατρικών πανεπιστημίων στο Νέο Δελχί, κατέγραψαν και συγκέντρωσαν στοιχεία από ειδησεογραφικά δελτία σχετικά με τους θανάτους που σημειώθηκαν από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2017.   

Διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκιαν στην Ινδία, ενώ ακολουθούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άνδρες (περίπου 72%) και κάτω των 30 ετών. Η Ινδία αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου με 159 θανάτους από το 2011.

Οι ερευνητές αποδίδουν τον υψηλό αριθμό στον τεράστιο πληθυσμό της χώρας κάτω των 30 ετών, που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Παρόλο που οι γυναίκες που βγάζουν selfies είναι στατιστικά περισσότερες από τους άνδρες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να ρισκάρουν για μια φωτογραφία με φόντο για παράδειγμα έναν γκρεμό.   Η πτώση είναι η κύρια αιτία θανάτου των θυμάτων.

Η δεύτερη κύρια αιτία είναι τα Μέσα Μεταφοράς καθώς άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να τραβήξουν φωτογραφία μπροστά σε ένα κινούμενο τρένο. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από απόπειρα φωτογράφισης με επικίνδυνα ζώα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι πρώτες στον αριθμό των θανάτων που αφορούσαν πυροβόλο όπλο.

Η μελέτη αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς εκτιμάται πως δεν έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά, όπως τα τροχαία που δεν έχουν συνδεθεί με selfie.  

 

Mε πληροφορίες από cnn.com / lifo.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ