Κάποιοι θέλουν το πλοίο Aquarius να σταματήσει την ανθρωπιστική του δράση

Διασώστες και εθελοντικό προσωπικό κάνουν έκκληση σε όλους μας να βοηθήσουμε.

 


Article featured image
Article featured image

Φέτος, το διασωστικό Aquarius διέσωσε 3320 άτομα τα οποία με άθλια μέσα προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, παράλληλα οι τελευταίες στατιστικές δείχνουν ότι σε αντίθεση με το 2017 όπου χάνονταν 1 στους 50 ανθρώπους στη θάλασσα, το 2018 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε με την αναλογία να διαμορφώνεται στον 1 κάθε 18 ανθρώπους.

«Σας γράφω για να ζητήσω την υποστήριξή σας, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του διασωστικού πλοίου Aquarius και η ανθρωπιστική του δράση στην κεντρική Μεσόγειο. Το πλοίο αυτό ναυλωμένο από τις ΜΚΟ, SOS MEDITERRANEE και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) που δρα εδώ και δυόμιση χρόνια στα ανοιχτά της Λιβύης, δέχεται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις ώστε να σταματήσει την δράση του. Ενώ του είχε αποσυρθεί η σημαία του Γιβραλτάρ πριν ένα μήνα περίπου, τώρα μετά από περαιτέρω πιέσεις θα χάσει την νέα σημαία του Παναμά που απέκτησε μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα να πρέπει να σταματήσει τη ανθρωπιστική του δράση».

Η Χαρά Καμιναρά, μία εκ των εθελοντών που βρέθηκε στο πλοίο, ζητά από όλους μας να βοηθήσουμε στη συνέχιση της ανθρωπιστικής προσπάθειας του Aquarius υπογράφοντας στην διαδικτυακή καμπάνια που έχουν ξεκινήσει.

 



Υπέγραψε εδώ: https://you.wemove.eu/campaigns/save-the-aquarius-and-rescue-at-sea-GR



 



Όπως αναφέρει, εάν μαζευτούν αρκετές υπογραφές μπορεί να δημιουργηθεί πίεση στα κράτη μέλη της ΕΕ ώστε να του δώσουν νέα σημαία.

 

 

«Σε τέτοιες συνθήκες η έννοια του φόβου αποκτά εντελώς άλλη σημασία»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ