Μεγάλη πορεία μνήμης διοργανώνεται στην Κύπρο για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

«Όλοι μαζί, για να τιμήσουμε μια περήφανη queer, αδερφή, τσούλα, οροθετικό, αντιφασίστα».

 


Article featured image
Article featured image

Με  αυτό το μήνυμα, μία ομάδα Κύπριων ακτιβιστών αποφάσισε να διοργανώσει στην Κύπρο μια πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ή Zackie Oh!, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

«Καλούμε ως συνέλευση, σε πορεία μνήμης και δικαιοσύνης για την Zackie Oh!/Ζακ Κωστόπουλο την Παρασκευή, 12/10, στην Λευκωσία. Μάζεμα 17.00- 18.00 στην πλατεία Φανερωμένης. Ακολουθεί πορεία στις 18.00-20.00 από την Φανερωμένη προς Λήδρας και Ονασαγόρου, με κατάληξη στην πλατεία Παλαιού Δημαρχείου για μνημόσυνη σύναξη με μουσική».

#Justice4ZakZackie



Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου. Ο Ζακ Κωστόπουλος λιντσάρεται και δολοφονείται βάναυσα από «αγανακτισμένους πολίτες» σε δημόσια θέα στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή Ομόνοιας. Aκολούθησε ένας διασυρμός με ελλιπή και αλλοιωμένα στοιχεία με σκοπό να καταδείξει ότι συνάνθρωποί μας που κατατάσσονται αυθαίρετα στο «περιθώριο» απειλούν τις βιτρίνες της ζωής των «κανονικών».

Η δολοφονία της Zackie Oh! είναι μια δολοφονία με πολλαπλές εκφάνσεις, φορτισμένες πολιτικά, ταξικά, κοινωνικά, δημοσιογραφικά, έμφυλα. Μια δολοφονία που δείχνει ένα από τα πιο απάνθρωπα και βάρβαρα πρόσωπα μιας κοινωνίας, που δολοφονεί άμεσα και έμμεσα όποιο άτομο αποκλίνει από τα στενά κουτιά της κανονικότητας.

Ακόμα και η πολιτεία, φαίνεται να θέλει να συγκαλύψει το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ στη χειρότερη, φαίνεται να έχει συνδράμει στην εξόντωση του μη κανονικού.

Περήφανη queer, αδερφή, τσούλα, ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, οροθετικιά, αντιφασίστας και drag queen, η Zackie Oh! αρνείται να ταυτιστεί με το πρόσωπο του τέρατος. Εντούτοις, βρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες να παρακολουθούμε ξανά και ξανά τις ίδιες σκηνές ενός θανατηφόρου ξυλοδαρμού. Στο πεζοδρόμιο, ο αιμόφυρτος Ζακ ξεψυχά με χειροπέδες.

Για συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης εδώ: https://www.facebook.com/justice4ZakZackie/


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ