10.000 άνθρωποι περπάτησαν στην Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

Οι συμμετέχοντες, περπάτησαν κρατώντας τις Ροζ Φιγούρες που αντιπροσώπευαν τα 618 νέα περιστατικά με καρκίνο του μαστού που διαγνώστηκαν σε γυναίκες το 2017, μια μπλε Φιγούρα για τον άνδρα που διαγνώστηκε και άλλες 97 λευκές Φιγούρες, οι οποίες αντιπροσώπευαν όσες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τον καρκίνο του μαστού, τη χρονιά που πέρασε.

 


Article featured image
Article featured image

Αμέσως μετά την Πορεία, οι συμμετέχοντες σχημάτισαν ένα τεράστιο ανθρώπινο Ροζ Φιόγκο, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας.

Μετά τη διεξαγωγή της πορείας, ακολούθησε συναυλία των Stereo Soul στη διάρκεια της οποίας, ο κόσμος τραγούδησε με συγκίνηση το τραγούδι «SHINE», το οποίο γράφτηκε ειδικά για τη φετινή Πορεία της Europa Donna Κύπρου που είχε τίτλο «Together we shine».

 

 

Η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, κ. Εύη Παπαδοπούλου, απευθυνόμενη στον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «για μας στην Europa Donna, είναι τάμα ζωής, να αφήσουμε το θετικό μας στίγμα σε όλες τις γυναίκες. Αξιοποιούμε τη δική μας εμπειρία γιατί το ζήσαμε και το ζούμε». «Είμαστε αποφασισμένες», τόνισε, «να δώσουμε δύναμη, να στηρίξουμε και να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή υπόσχεση για το αύριο. Στη φετινή Πορεία διεκδικούμε την επιστημονική εξειδίκευση στις υπηρεσίες που προσφέρονται. Γιατί με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα. Διεκδικούμε επίσης το δικαίωμα στην ασφάλιση και το δικαίωμα στην εργασία, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ