Τρία νέα ψωμιά από τους φούρνους Ζορπάς

Οι Φούρνοι Ζορπάς γιορτάζουν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού (16 Οκτωβρίου), προσθέτοντας στην ήδη μεγάλη ποικιλία τους 3 ακόμα ψωμιά.

 


Article featured image
Article featured image

Τα νέα ψωμιά, όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε 15,16 & 17/10 (σε όλους τους Φούρνους Ζορπάς), αλλά και να τα απολαύσετε σε 30% χαμηλότερη τιμή γνωριμίας.

Ένα «σούπερ» ψωμί με ιδιαίτερη αλλά όχι έντονη γλυκάδα και απαλή υφή και γεύση -το Ψωμί με καλαμπόκι και σπόρους Chia. Οι υπερτροφές (Super foods) έχουν δικαίως μπει στη σύγχρονη διατροφή και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ψωμί ενισχυμένο από αυτές. Η προσθήκη των σπόρων Chia στο ψωμί με καλαμπόκι, απογειώνει τη θρεπτική του αξία αφού είναι πλούσιοι σε Ω3 λιπαρά, πρωτεΐνες, εδώδιμες ίνες, βιταμίνες, ασβέστιο και αντιοξειδωτικές ουσίες, χωρίς όμως να αλλοιώνει τη γεύση του, αφού δημιουργούν μια ήπια και ευχάριστη αίσθηση.

Εξίσου ιδιαίτερο είναι και το ψωμί ολικής αλέσεως Πετρόμυλου, με τραγανή κόρα, αφράτη ψίχα, ασύμμετρες κυψέλες, έντονη και γεμάτη γέυση, με υψηλή θρεπτική αξία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε φυτικές ίνες. Το μυστικό της ιδιαίτερης γεύσης του, κρύβεται στην ολική άλεση των σιτηρών που γίνεται σε πετρόμυλο και δίνει στο ψωμί «ένταση», από τα ιδιαίτερα αρώματα του.

Το τρίτο, το Ψωμί Rustic, είναι μαλακό ψωμί, με ιδιαίτερο άρωμα που αποτελεί πηγή εδώδιμων ινών! Ελαφρύ και με αφράτη ψίχα, είναι τόσο μαλακό που κόβεται με το χέρι!

Υπέροχα ψωμιά τα οποία εκτός από σκέτα, μπορείτε να τα απολαύσετε μαζί με μια σαλάτα, μια ποικιλία τυριών ή φαγητά. Μπορούν σίγουρα να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός απολαυστικού γεύματος με εξαιρετική θρεπτική αξία. Βάλτε λοιπόν φαντασία στο φαγητό, ξεκινώντας από το ψωμί!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ