Προχωρά η κάρτα εισόδου στα δημόσια σχολεία

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Κάρτα εισόδου σε σχολεία κι άλλα, ενώπιον Επ.Παιδείας της Βουλής

Με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την ασφάλεια, υγεία και προστασία των μαθητών στις σχολικές μονάδες και την ανάγκη επαναξιολόγησης της πολιτικής ασφάλειας στα σχολεία συνέρχεται στις 8:30 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

 

Image result for κάρτα εισόδου σχολεία



Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας,  του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, του Τμήματος Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάρτα εισόδου στα σχολεία. Κάτοχοι αυτής της κάρτας θα είναι εξουσιοδοτημένα άτομα που θα μπορούν να παρουσιάζουν την κάρτα στο προσωπικό του σχολείου για να μπορούν να λαμβάνουν τα παιδιά τους την ώρα του μαθήματος  ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο χρειαστεί.

 



Βίντεο με πλάνα από τις στιγμές μετά τη σύγκρουση του κυπριακού πλοίου στην Κορσική

Βίντεο με σκηνές μετά τη σύγκρουση κυπριακού πλοίου με τυνησιακό δημοσιεύει το Sigmalive. Το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κορσική και από την σύγκρουση προκλήθηκε μεγάλη διαρροή καυσίμων σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του λιμενικού. Οι γαλλικές αρχές γνωστοποίησαν ότι λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της διαρροής από τη Γαλλία, το Μονακό και την Ιταλία.


 



Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενόψει κυκλώνα Μαικλ η Φλόριντα

Ο κυκλώνας Μάικλ, ο οποίος κατευθύνεται προς τις ακτές της Φλόριντας των ΗΠΑ κινούμενος κατά μήκος του βόρειου τμήματος του Κόλπου του Μεξικού, ενισχύθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC). «Ο Μάικλ ενισχύθηκε σε μείζονα κυκλώνα», πράγμα που δεν αναμένεται να έχει αλλάξει όταν θα πλήξει τις ακτές της Φλόριντας, τόνισε αυτή η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, που εδρεύει στο Μαϊάμι, στο πιο πρόσφατο ενημερωτικό της δελτίο, που δημοσιοποίησε στις 00:00 (ώρα Κύπρου).

 

Image result for florida alert weather michael



Το NHC προειδοποίησε ότι το φαινόμενο θα προκαλέσει αύξηση του επιπέδου της θάλασσας κατά σχεδόν τέσσερα μέτρα, σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι γύρω από το "μάτι" του κυκλώνα φθάνουν τα 195 χιλιόμετρα ανά ώρα κατά μέσον όρο. Ο Μάικλ προβλέπεται να φθάσει στις ακτές της Φλόριντας νωρίς το απόγευμα σήμερα (τοπική ώρα). Οι αρχές της Πολιτείας έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δεκάδες Κομητείες και έχουν δώσει εντολή επείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων από παράκτιες περιοχές, ενώ κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και στη γειτονική Αλαμπάμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ