Ο παιδοκτόνος της Παραμύθας έκανε μήνυση στο γιο του γιατί προσπάθησε να του πάρει το όπλο

Θα μπορούσε να ήταν το πρώτο σενάριο που θα γινόταν ταινία από το Olive Wood, ωστόσο η εν λόγω ιστορία που διαδραματίζεται στα κυπριακά δικαστήρια ξεπερνά την κινηματογραφική φαντασία.

 


Article featured image
Article featured image

Μια εξέλιξη που μάλλον κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί είχε η υπόθεση της παιδοκτονίας που έγινε πριν 3 χρόνια στο χωριό Παραμύθα της Λεμεσού, με τον πατέρα να δολοφονεί τον 20χρονο γιο του με το κυνηγετικό του όπλο έπειτα από μία διένεξη που είχαν.

Τρία χρόνια μετά, ο κατηγορούμενος Τιμολέων Θεμιστοκλέους, μηνύει τον άλλο του γιο επειδή του επιτέθηκε και τον κτύπησε με αποτέλεσμα να υποστεί, μεταξύ άλλων, σοβαρά κατάγματα στο κεφάλι και στα πλευρά, για τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Επίσης, υποστηρίζει πως υπέστη από τον εναγόμενο γιο του σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Φιλελευθέρου.

Μεταξύ άλλων, ζητά την επιδίκαση αποζημιώσεων για κατ’ ισχυρισμό σωματικές βλάβες που υπέστη από τον γιο του, κατά το τραγικό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του παιδιού του, αλλά και επαναμεταβίβαση επ’ ονόματί του, της οικίας την οποία στο παρελθόν μεταβίβασε στον εναγόμενο γιο του.

Ζητά, παράλληλα, αποζημιώσεις από τη Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι έχρηζε και εξακολουθεί να χρήζει θεραπείας, εντούτοις κρατείται, αρχικά ως υπόδικος και εν συνεχεία ως καταδικασθείς, στις Κεντρικές Φυλακές, με αποτέλεσμα, κατά τους ισχυρισμούς του, να υφίσταται εξευτελιστική μεταχείριση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ