«Κάθε εβδομάδα κι ένας βιασμός»: Το αμερικανικό Newsweek βρέθηκε στη Μοριά

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Όλα όσα συμβαίνουν όταν πέφτει ο ήλιος στο μεγαλύτερο κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα

Στη Μοριά βρέθηκε το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, το μεγαλύτερο κέντρο προσφύγων της Ελλάδας, για να εξετάσει τις συνθήκες ασφαλείας, υγιεινής και διαβίωσης των ανθρώπων εκεί και όλα όσα αποκαλύπτει είναι τουλάχιστον σοκαριστικά. «Όταν ο ήλιος εξαφανίζεται πάνω από το μεγαλύτερο κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα, το ίδιο κάνουν τα παιδιά και οι γυναίκες» τονίζει στο ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, ενώ μεταφέρει καταγγελίες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τα δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

 

Image result for morias refugees camp



«Οι μητέρες που ζουν στη Μόρια, μένουν ξάγρυπνες όλη νύχτα, προκειμένου να προσέχουν τα παιδιά τους» περιγράφει το Newsweek εξηγώντας ότι ο λόγος δεν είναι άλλος από τα περιστατικά βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία πλέον αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο φιλοξενίας της Λέσβου.

 

Image result for morias refugees camp



Ως ένα βασίλειο του τρόμου, όπου κυριαρχεί ο φόβος των σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών και το αίσθημα της εγκατάλειψης από τις ελληνικές Αρχές περιγράφουν τη Μόρια πρόσφυγες, μιλώντας στο Newsweek. «Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Η Μόρια δεν είναι ασφαλής», λέει μια 32χρονη Αφγανή που έφθασε στη χώρα μας από το Ιράν με τον άνδρα και το ανήλικο παιδί τους. «Άκουσα ότι πάνε άνδρες στο δάσος, πίνουν, πετούν πέτρες. Ότι αρπάζουν αγόρια και κορίτσια. Όλοι εδώ ζούμε με τον φόβο». Ένας 21χρονος που άκουσε τη συζήτηση της γυναίκας με την δημοσιογράφο Σαντάλ ντα Σίλβα του αμερικανικού περιοδικού, παρεμβαίνει: «Συμβαίνουν πολλά... Κι όχι μόνον βιασμοί», λέει. Ο νεαρός Αφγανός, που διέφυγε επίσης από το Ιράν, αποκαλύπτει ότι έχει ακούσει άνδρες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό εκτός της Μόρια να συζητούν για περιπτώσεις 12χρονων παιδιών, που εκδίδονται έναντι αμοιβής. «Τους ακούω να λένε ‘α, χθες το βράδυ αγόρασα ένα κορίτσι’ και να περιγράφουν μετά με λεπτομέρειες ό,τι ακολούθησε».

 



 

Του έκανε παρατήρηση για το πάρκινγκ και τον μαχαίρωσε

Image result for parking car

 

Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ στην τ/κ συνοικία της Λεμεσού μεταξύ ενός 34χρονου Ρουμάνου και ενός 64χρονου Ελληνοκύπριου, όταν ο πρώτος έκανε παρατήρηση στον 64χρονο για το σημείο που στάθμευσε. Σύμφωνα με την κατάθεση του Ελληνοκύπριου, ο Ρουμάνος κρατούσε μαχαίρι, με το οποίο έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του και ο ίδιος προσπάθησε να του το αποσπάσει. Στην προσπάθεια του να τον απωθήσει, τον τραυμάτισε στον δεξιό θώρακα, προκαλώντας του τραύμα στο συκώτι και τον πνεύμονα. Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και  εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή, αλλά σταθερή. Σε βάρος του 64χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

 



 

Κυκλώνας-ζόμπι χτύπησε την Πορτογαλία

Άνεμοι ρεκόρ έως και 176χλμ/ώρα, ξεριζωμένα δέντρα, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση και τουλάχιστον 60 τραυματίες από το πέρασμα του κυκλώνα- ζόμπι με την ονομασία Λέσλι. Ο κυκλώνας- ζόμπι, όπως τον ονόμασαν οι μετεωρολόγοι καθώς σχηματίστηκε και περιφερόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό από τις 23 Σεπτεμβρίου, μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα μόλις αφίχθη στις ακτές της Πορτογαλίας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.  

 

Image result for portugal typhoon leslie



Ριπές ανέμου ταχύτητας 176χλμ/ώρα καταγράφθηκαν κοντά στο Φιγκέιρα ντα Φος (κεντρικό τμήμα). Πρόκειται για ένα νέο ιστορικό ρεκόρ στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Εκ των 324.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, περίπου το 1/3 συνέχισε να αναμένει την αποκατάσταση του δικτύου, γνωστοποίησε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EDP το απόγευμα. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος παρήλθε. Το φαινόμενο επηρέασε τις παράκτιες περιοχές στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Λουίς Μπέλο Κόστα.  

 

Image result for portugal typhoon leslie



Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τραυματίστηκαν ελαφρά 28 άνθρωποι και τουλάχιστον 60 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές. Η πληροφορία από τοπική πηγή που έκανε λόγο για έναν νεκρό διαψεύστηκε κατόπιν από την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ