Πώς θα αντιδρούσες αν έβλεπες αυτό το έντομο να περπατά πάνω σου;

Ένα νέο έντομο τεραστίων διαστάσεων εμφανίστηκε στην Ελλάδα και προκαλεί τρόμο.

 


Article featured image
Article featured image

Γενικά με τα έντομα και δη αυτά που μοιάζουν σε κατσαρίδες και σκαθάρια δεν τα πάμε καλά και ούτε μας ενδιαφέρει να τα πάμε. Εκείνα το δρόμο τους κι εμείς το δικό μας. Ωστόσο, αναπόφευκτα κάποιες φορές αυτοί οι δρόμοι συναντώνται και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή έκβαση αυτής της συνάντησης.

Αυτά, ισχύουν για τα προαναφερθέντα έντομα. Αν σου λέγαμε, όμως, ότι προσφάτως έκανε την εμφάνισή του έντομο –τέρας, το οποίο μοιάζει με κατσαρίδα γίγας και είναι και σαρκοφάγο τι θα έκανες;

Το εν λόγω σπάνιο σαρκοφάγο έντομο, εντοπίστηκε σε περιοχή της Ελλάδας προ ημερών και δημιούργησε ένα μικρό χαμούλη όταν ανέβηκε σχετική φωτογραφία του στο Facebook.

Όπως αναφέρει η κα Αγγέλα Μπαρτσιώκα αντιπρόεδρος της Φιλοζωικής Λαμίας , η οποία έκανε το σχετικό post, εκείνο το βράδυ δέχτηκαν στο σύλλογο ένα τηλεφώνημα από το δημαρχείο της πόλης για ένα υπερμεγέθεις έντομο το οποίο βρισκόταν έξω από το κτήριο του Δήμου. «Πήγα και το παρέλαβα και προς στιγμή, μετά την έκπληξή μας τόσο για το μέγεθός του όσο και για τη μορφή του, δεν ξέραμε πως να το χειριστούμε! Με σκύλους και γάτες ασχολούμαστε κατά κόρον, με άγρια ζώα έχουμε εμπειρία, ιδιαίτερα με πουλιά, για έντομα όμως πρώτη φορά επιχειρούσαμε ‘διάσωση’».

Όπως διαβάζουμε στα σχόλια του ποστ, το συγκεκριμένο έντομο ονομάζεται Λιθόκερο και θεωρείται το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη. Το Λιθόκερο έχει ένα πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα και μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ