Για βόλτα βγαίνει και πάλι το ερευνητικό Μπαρμπαρός στη Μεσόγειο

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Ξανά το Barbaros στη Μεσόγειο

Βγάζει στη Μεσόγειο Θάλασσα για πολύμηνες έρευνες το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros, στέλνοντας μήνυμα προς τη Λευκωσίας, την Αθήνα και την Αίγυπτο για τις προσπάθειές τους να οριοθετήσουν θαλάσσιες ζώνες.

Η υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλλομένους, που ορίζει πως το Barbaros θα πλέει νοτιοδυτικά της Κύπρου και νότια του Καστελόριζου, στα όρια των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας, για περίπου τέσσερις μήνες, από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Image result for barbaros

Η περιοχή αυτή, δυτικά της Πάφου, επικαλύπτει τμήματα των τεμαχίων 4 και 5 της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι πλησίον του σημείου, που συναντώνται η ελληνική, η αιγυπτιακή και η κυπριακή υφαλοκρηπίδα, που αμφισβητεί η Τουρκία, ενώ βρίσκεται, βορειότερα, σε μικρή απόσταση, του οικοπέδου 10, όπου αναμένεται να αρχίσει τις έρευνες τις η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil. Η Άγκυρα ζητά από όλα τα πλοία να τηρήσουν απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων από το Barbaros.

Στόχος της Τουρκίας είναι και εμπράκτως να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Κύπρου και της Ελλάδας σε υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.





 

«Διαμέλισαν το σώμα του Κασόγκι» - Νέες αποκαλύψεις

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, από το CNN.

Σύμφωνα με αναφορές Τούρκου αξιωματούχου, αφού δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, φαίνεται να διαμέλισαν το σώμα του.

 



Ο ισχυρισμός αυτός, μία εκδοχή που είχαν παρουσιάσει πριν από τις έρευνες στο προξενείο οι New York Times, διατυπώνεται μετά την μαραθώνια έρευνα της επίλεκτης ομάδας της τουρκικής αστυνομίας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα, Τούρκος αξιωματούχος, με γνώση των ερευνών, είχε κάνει λόγο για «αδιάσειστες ενδείξεις», ωστόσο δεν είχε δώσει  περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποια ακριβώς ήταν αυτά τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας των εννέα ωρών στο διπλωματικό κτήριο, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους, είχε επισημάνει ότι «ορισμένα υλικά στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης έχουν βαφτεί με χρώμα».

 



 

Τουλάχιστον 30 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Μάικλ

Image result for typhoon michael

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ο κυκλώνας Μάικλ έπληξε τέσσερις Πολιτείες στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, κατά νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών που μετέδωσαν ΜΜΕ την Τρίτη.

 Δώδεκα πτώματα βρέθηκαν στην Κομητεία Μπέι, γνωστοποίησε ο σερίφης Τόμι Φορντ, γεγονός που αυξάνει σε είκοσι τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου στη Φλόριντα.

Ο κυκλώνας Κατηγορίας 4 έπληξε με τρομακτική σφοδρότητα τη 10η Οκτωβρίου μια παράκτια περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, κοντά στην πόλη Πάναμα Σίτι. Ο Μάικλ στοίχισε εξάλλου τη ζωή ενός ανθρώπου στην Τζόρτζια, άλλων τριών στη Βόρεια Καρολίνα και ακόμη έξι στη Βιρτζίνια. Ο κυκλώνας άφησε πίσω του σκηνικό καταστροφής στη Φλόριντα. Οι αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί κι άλλο, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας στα συντρίμμια συνεχίζονται. Σε αυτή την Πολιτεία σχεδόν 137.000 σπίτια και επιχειρήσεις συνέχιζαν την Τρίτη να μην έχουν ηλεκτροδότηση, ενώ εξακολουθούσαν να λειτουργούν πολλά σημεία διανομής πόσιμου νερού και τροφίμων σε διάφορες Κομητείες. Πολλοί δήμοι έχουν επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ στην πλειονότητά τους τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές παραμένουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ