Κάτι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Λεμεσού και κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει

Άγνωστοι εισέρχονται στο χώρο στάθμευσης, σπάνε αυτοκίνητα και κλέβουν εξαρτήματα χωρίς κανένας να μπορεί να τους σταματήσει.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα περίεργο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας εδώ και μερικές ημέρες, όταν νοσηλευτές του Νοσοκομείου Λεμεσού δημοσίευσαν στα Social Media φωτογραφίες από τα διαλυμένα αυτοκίνητά τους, τα οποία κάποιοι βανδάλισαν και έκλεψαν, ενόσω εκείνοι εκτελούσαν τη βάρδια τους.

«Ερχόμαστε για τη νυχτερινή μας βάρδια και δεν ξέρουμε πώς θα βρούμε, εάν βρούμε, το επόμενο πρωί τα αυτοκίνητά μας. Έρχονται στα πάρκινγκ, σπάζουν τα τζάμια, πιάνουν εξαρτήματα για ανταλλακτικά. Έχει χρόνια που συμβαίνει αυτό, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι», αναφέρει στη CITY νοσηλεύτρια που εργάζεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ενώ σε σχετικό ποστ του, άλλος νοσηλευτής αναφέρει «Οι πιο κάτω φωτογραφίες είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της καθημερινότητας των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, οι οποίοι σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους και να βγάλουν το μεροκάματό τους. Επαναλαμβάνω, αυτό είναι ένα πολύ μικρό δείγμα, αφού τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια. Εκατοντάδες ευρώ οι ζημιές για τον κάθε παθών».

Από τη μεριά της, η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών κάνει λόγο για αδράνεια και ανευθυνότητα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λεμεσού σε σχέση με τη λήψη μέτρων για προστασία της περιουσίας των νοσηλευτών, ενώ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει με νομικά μέτρα.   

Όπως αναφέρει η  ανακοίνωση, «παρόλο που η συντεχνία μας αλλά και προσωπικά οι νοσηλευτές έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες και διαβήματα από το 2017 για να ληφθούν μέτρα, μέχρι στιγμής δεν λήφθηκαν ουσιαστικά μέτρα παρά μόνο  σπασμωδικές κινήσεις. Είναι χαρακτηριστικά τα τελευταία κρούσματα καταστροφής αυτοκινήτων με στόχο τη διάρρηξή τους για τα οποία οι νοσηλευτές δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη. Εισερχόμαστε στον χώρο εργασίας μας και φεύγουμε χωρίς να ξέρουμε ποιες και πόσες θα είναι οι απώλειές μας. Από τη μια η πίεση στον εργασιακό χώρο και τα κρούσματα σωματικής βίας κατά μελών μας, και από την άλλη οι συνεχείς προσπάθειες των τραμπούκων εναντίον των περιουσιών μας με στόχο την καταστροφή και την κλοπή». 

Επίσης, η συντεχνία των Νοσηλευτών καλεί το Γενικό Ελεγκτή όπως ερευνήσει το θέμα της λειτουργίας των μπαρών που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο πρόσβασης και στάθμευσης οχημάτων στον χώρο του Νοσοκομείου Λεμεσού, «οι οποίες δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ, και για τις οποίες οι νοσηλευτές έχουν καταβάλει ένα εφάπαξ ποσό για την ατομική κάρτα πρόσβασής τους».

Προς το παρόν, καμία επίσημη αρχή δεν έχει πάρει θέση για το ζήτημα, με τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο να εξακολουθούν να βρίσκονται υπό το καθεστώς της ανασφάλειας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ