Η Cobalt λυπάται για το κλείσιμο της εταιρείας της

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Η ανακοίνωση της Cobalt Air για το ξαφνικό κλείσιμο της εταιρείας

Με τις τελευταίες πτήσεις της Cobalt να καταφθάνουν στην Κύπρο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η εταιρεία ανακοίνωνε χθες βράδυ ότι τα μεσάνυχτα καθηλώνει τα αεροσκάφη της και τερματίζει τη λειτουργία της. Μια απόφαση που προκάλεσε αναστάτωση και πανικό τόσο στους επιβάτες που ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν εκείνη την ώρα, όσο και σε επιβάτες που βρίσκονταν στο εξωτερικό ή έχουν εισιτήρια για αργότερα μέσα στο χρόνο.

Image result for cobalt air

Με ανακοίνωση της η εταιρεία κάνει λόγο για θλιβερή ημέρα για το προσωπικό και τους επιβάτες και εκφράζει λύπη για την αναστολή λειτουργία της. Δεν κατέστη δυνατόν, τονίζει, να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για συνέχιση της πορείας της. «Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε ότι η αεροπορική εταιρεία COBALT AIR αναστέλλει τη λειτουργία της τα μεσάνυκτα της 17ης Οκτωβρίου 2018 και προχωρά σε διαδικασία διαχείρισης μετά από 2 χρόνια και 3 μήνες λειτουργίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «είναι μια θλιβερή μέρα για όλο το προσωπικό και τους επιβάτες της COBALT AIR». «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η εταιρεία εργαζόταν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα έτσι ώστε να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική της επάρκεια. Παρ´ όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν αλλά και τη σκληρή δουλεία και αφοσίωση στο να κτιστεί και να εδραιωθεί η εταιρεία αυτή, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι που ήταν αναγκαίοι για τη συνέχιση της πορείας της» σημειώνεται στην ανακοίνωση. +Η εταιρεία, καταλήγει η ανακοίνωση, «επιθυμεί να ευχαριστήσει το προσωπικό της για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, τους πελάτες της που την στήριξαν και ταξίδεψαν μαζί της με ασφάλεια καθώς επίσης και όλους τους συνεργάτες της».



 

 

Μπορεί να μην μας έλειψε, αλλά η σκόνη επέστρεψε για να γεμίσει την ατμόσφαιρα 

Related image

Αυξημένη είναι η σκόνη στην ατμόσφαιρα σήμερα, σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο και συμβουλεύει το κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοιχτούς χώρους. Σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρει ότι «σήμερα, 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:00 οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 99 μg/m3 και 271 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 κυμάνθηκε μεταξύ 31 και 79 μg/m3ανάλογα με την περιοχή».

 

 

Ο Σάββας Ξηρός αιτείται αποφυλάκισης   

Αίτηση αποφυλάκισης με όρους κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός, ένας εκ των βασικών εμπλεκομένων και καταδικασμένων για συμμετοχή στην «17 Ν», ο οποίος εκτίει ποινή πέντε φορές ισόβια. Ο 55χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ. Πρόκειται για το ίδιο άρθρο που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος για την αποφυλάκισή του. Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφου σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Με πληροφορίες από thetoc.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ