Το 2019 έρχεται ξανά το θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock

50 χρόνια από τη θρυλική, πρώτη διοργάνωση. 


Article featured image
Article featured image

Για τους περισσότερους, σήμερα, η λέξη Woodstock φαντάζει περισσότερο ως μια νέα σειρά μυστηρίου στο Netflix, για τους λίγο πιο παλιούς ωστόσο το φεστιβάλ του Woodstock, έστω και αν δεν το έχουν ζήσει, αποτελεί σημείο αναφοράς μιας εποχής που ο πλανήτης βίωνε κοσμοϊστορικές αλλαγές και η μουσική αποτελούσε την απόλυτη έκφραση ελευθερίας.

Το θρυλικό μουσικό φεστιβάλ του 1969, αναβιώνει έπειτα από μισό αιώνα για να γιορτάσει την 50η του επέτειο.

Όπως ανέφερε η εταιρεία Campaign Live, το μουσικό φεστιβάλ Woodstock θα επιστρέψει το 2019 για να γιορτάσει τα 50χρονά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το φεστιβάλ για τα 50χρονα, θα πραγματοποιηθεί στο Bethel Woods Center for the Arts, το σημείο που πραγματοποιήθηκε και το θρυλικό φεστιβάλ το 1969.

Το event, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 18 Αυγούστου 2019.

 



Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το Woodstock 2019 θα φιλοξενήσει ζωντανές εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών από διάφορα μουσικά ήδη και δεκαετίες. Εκτός, όμως, από μουσική στο φεστιβάλ θα γίνουν ομιλίες και παρουσιάσεις εφάμιλλες με αυτές του TED. Παράλληλα θα τρέξει πάνω στη σκηνή και μια σειρά από επώνυμες δραστηριότητες η οποίες θα προβάλλουν το πάθος μας για τη μουσική, τη δημιουργική έκφραση και τη θετική μας οπτική για το μέλλον.

 

Woodstock 1969: Ένα μουσικό φεστιβάλ που στιγμάτισε τον κόσμο

Το Woodstock, ήταν ένα μουσικό φεστιβάλ το οποίο γινόταν σε μία φάρμα στα βουνά Catskill βορειοδυτικά της Νέας Υόρκης, μεταξύ 15–18, 1969, το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 400.000 θεατές.

Και παρά το κατά διαστήματα βροχερό εκείνο σαββατοκύριακο, οι 32 live εμφανίσεις που πραγματοποιήθηκαν για χάρη του φεστιβάλ, χαρακτηρίστηκαν ως θρυλικές μουσικές στιγμές στην παγκόσμια μουσική ιστορία. Με την εμφάνιση των Rolling Stones να περιλαμβάνονται στη λίστα με τις πιο επιδραστικές στιγμές στην ιστορία της Rock and Roll.





Woodstock 1999

Woodstock ’99, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απ’ ότι συνήθως στις 22 – 25 Ιουλίου 1999, και ήταν το δεύτερο σε κλίμακα μουσικό φεστιβάλ που προσπάθησε να αναβιώσει το αυθεντικό του 1969. Ωστόσο, το εν λόγω φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε από τους βιασμούς, τις φωτιές και τους καυγάδες.



 

Πληροφορίες από bestmusics.org


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ