Οι πρόσφυγες αποκτούν στέγη στη Λευκωσία

Ο Σύνδεσμος Αναγνωρισμένων Προσφύγων Κύπρου αποκτά τη δική του στέγη.

 


Article featured image
Article featured image

Το οίκημα του Συνδέσμου βρίσκεται στην παλιά Λευκωσία, στην Οδό Περικλέους 17 και ονομάζεται «New Genesis Centre».

Φιλοδοξία του Συνδέσμου είναι ο νέος χώρος που θα δημιουργηθεί να μετατραπεί σε ένα σημείο συνάντησης, γνωριμίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «αποστολή του New Genesis Centre είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα ανάμεσα στους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες, αναδεικνύοντας την ταυτότητά τους, τη συμβολή τους στην κοινωνία υποδοχής και την ανάγκη να αποκατασταθεί η ελπίδα και η προοπτική τους για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους».

O Σύνδεσμος Αναγνωρισμένων Προσφύγων συμμετέχει στην Εκστρατεία AWARE για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στην Κύπρο – πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Σύνδεσμος απευθύνει κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να έρθει σε επαφή μαζί του, να συμμετάσχει στις δραστηριότητές του στο New Genesis Centre και να προσφέρει εθελοντικά ό,τι μπορεί για εξοπλισμό και αναβάθμιση του χώρου (πχ έπιπλα που δεν χρειάζεται, άλλο εξοπλισμό γραφείου, διακόσμηση, υλικά κτλ).

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σύνδεσμος Αναγνωρισμένων Προσφύγων

Τηλ. 22730679 | 99862470

 

willytotoro@gmail.com

totoro2002fr@yahoo.fr

 

«Οι πρόσφυγες και οι αιτητές ασύλου που έρχονται στην Κύπρο για να ξεφύγουν από τη δίωξη και τον πόλεμο. Η κοινωνία που τους υποδέχεται χρειάζεται να τους γνωρίσει, να μάθει γι’ αυτούς, να συμμεριστεί τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Αυτοί που ζουν δίπλα σας μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία, μπορούν να συνυπάρξουν μαζί σας και να συμβάλουν με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους»

Γουίλι Τοτόρο, Πρόεδρος Συνδέσμου Αναγνωρισμένων Προσφύγων Κύπρου

 

Στην κεντρική φωτογραφία είναι ο Hadi, πρόσφυγας από την Παλαιστίνη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ