105 από τις 130 οικογένειες απείχαν από το σχολείο επειδή σε αυτό πήγαν 10 προσφυγόπουλα

Μόνο οι 25 μαθητές από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως κάθισαν την Παρασκευή στα θρανία, αφού οι υπόλοιποι απείχαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα 10 προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν αν φοιτούν στο σχολείο τους.

 


Article featured image
Article featured image

Οι γονείς και οι κηδεμόνες 105 μαθητών με αυτή την κίνησή τους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, αν αναλογιστούμε και τα εξώδικα που έστειλαν τις προηγούμενες σε διάφορους αρμόδιους, έστω κι αν με επιστολή τους μετά την πανελλήνια κατακραυγή (διάβασε επιστολή παρακάτω) προσπαθούν με προφάσεις να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

«Οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι υπερβολικές» τονίζει με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης υπογραμμίζοντας πως «τα επιχειρήματα των γονέων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα, με τον κο Ανανιάδη, στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να παρέμβει ο Εισαγωγέας Σερρών όπως είχε γίνει και το 2016 και στον Προφήτη του Δήμου Βόλβης που και εκεί οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους για τον ίδιο λόγο.

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως απέστειλαν εξώδικα τις προηγούμενες ημέρες στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, στον δήμαρχο Σερρών και στον Αντιπεριφερειάρχη, ζητώντας να δημιουργηθεί σχολείο εντός της προσφυγικής δομής.

«Η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης είναι ανοιχτά σχολεία για όλους και να μην υποκύπτουμε σε πιέσεις που έχουν βάση στην ξενοφοβία ή ρατσιστικές συμπεριφορές, αλλά να υιοθετούμε πρακτικές στην Εκπαίδευση στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης» αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

«Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον του κράτους και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Τα σχολεία θέλουμε να είναι πάντα ανοιχτά και φιλόξενα για τα φτωχά παιδιά του κόσμου, Ελληνόπουλα, Προσφυγόπουλα» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παππάς».

 

 

Μετά την πανελλήνια κατακραυγή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως επιχειρεί να δώσει απάντηση στην αποχή των μαθητών από τα μαθήματα την Παρασκευή 19/10, την πρώτη ημέρα προσέλευσης στο σχολείο 10 προσφυγόπουλων.

 

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

 

Με έκπληξη διαβάσαμε όλες αυτές τις μέρες αυτά που γράφτηκαν για το Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως.

Προφανώς από άτομα που δεν είχαν διαβάσει καν τα εξώδικά μας και τα οποία αναφερόταν σε συγκεκριμένα σημεία που είχαν να κάνουν και με την ύποπτη δράση των ΜΚΟ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Είδαμε αποκομμένα αποσπάσματα να κοσμούν δηλώσεις «επισήμων», οι οποίοι άλλα έλεγαν μπροστά στις κάμερες και άλλα έλεγαν σε εμάς στις κατ’ιδίαν επαφές μας με αυτούς.

Κατόπιν μας κατηγόρησαν για αποχή. Φυσικά, ξεχνούν ότι όλο το σχολείο με τη συμμετοχή των παιδιών μας είχε ετοιμάσει μια γιορτή υποδοχής για τους νέους μαθητές. Δυστυχώς το πρωί της 19/10/2018 αντικρίσαμε έξω από το σχολείο ένα πλήθος από κάμερες που τραβούσαν πλάνα, περιπολικά, άνδρες της Ασφάλειας, τοπικούς κομματικούς παράγοντες συγκεκριμένου χώρου και πλήθος άγνωστων σε εμάς ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητα με πινακίδες από άλλους Νομούς, τα οποία άτομα εισήλθαν όλα στον χώρο του σχολείου.

Προφανώς όλοι αυτοί θεωρούσαν φυσιολογικό να αντικρίσουν τα παιδιά ξαφνικά μια τέτοια εικόνα αναστάτωσης. Είτε αυτά ήταν τα προσφυγόπουλα, είτε τα παιδιά μας.

Άραγε στις ενέργειες αυτές δεν υπήρχε τίποτε παράνομο; Οι μόνοι παράνομοι ήμασταν εμείς. Και μας προειδοποίησαν ότι θα επέμβει Εισαγγελέας. Άτομα που δεν απασχολήσαμε ποτέ τη Δικαιοσύνη βρεθήκαμε ξαφνικά εν δυνάμει κατηγορούμενοι.

Τη Δευτέρα ελπίζουμε τα μαθήματα να γίνουν κανονικά και να λείψουν οι φιέστες και οι τρίτοι παρατρεχάμενοι που παρεισέφρησαν στο χώρο του Σχολείου. Διότι αυτό επιτάσσει ο στοιχειώδης σεβασμός στον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών.

Σύμφωνα με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρακαλούμε να δημοσιευτεί αυτούσιο.

Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Πρόεδρος

Τσακιρίδης Βασίλειος

 

Με πληροφορίες από epiloges.tv


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ