Ένα ελπιδοφόρο drone βίντεο με τα κυκλάμινα της ελπίδας στο Μάτι Αττικής

Οι Up Drones επέστρεψαν στην καμένη γη και θέλησαν μέσω ενός βίντεο να παρουσιάσουν από ψηλά το μεγαλείο της φύσης.

 


Article featured image
Article featured image

Της φύσης που, όπως φαίνεται, «τιμά» με το δικό της μοναδικό τρόπο την τραγική ανθρώπινη απώλεια.

 

 

Από τους UpDrones

Δύο λόγια. Λες και η φύση θέλει να αποδώσει φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που κάποτε ζούσαν και ανέπνεαν πάνω σε αυτά τα χώματα που όμως σήμερα δεν είναι πια κοντά μας.

Τα κυκλάμινα είναι πολύ μικρά μεν σε μέγεθος αλλά από τα ομορφότερα λουλούδια που υπάρχουν στον κόσμο. Το μοβ χρώμα τους πάνω στην καμένη γη απλώνεται σαν ένα πέπλο ελπίδας και αισιοδοξίας από αυτά που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει. Ρωτήσαμε τους λιγοστούς κάτοικους που συναντήσαμε εάν αυτό το φαινόμενο είναι σύνηθες για αυτούς και μας είπαν πως πρώτη φορά το συναντούν.

Μια κάτοικος συγκεκριμένα που συναντήσαμε μαζί με τα μικρά της παιδιά μας είπε πως λένε πως όταν ένα μέρος καεί για πρώτη φορά τότε η φύση δίνει μεγάλο αγώνα προκειμένου να αποκαταστήσει το τοπίο. Όπως βέβαια μας είπε πως αν ένα μέρος καεί και 2 και 3 φορές τότε μετατρέπεται σε νεκρή γη.

Ευχόμαστε αυτή να είναι η αρχή για άμεση αποκατάσταση της περιοχής στο Μάτι και του χρόνου το καλοκαίρι και η τοπική κοινωνία να δίνει την δική της μάχη προκειμένου να πάρει και πάλι ζωή το μέρος. Η ομάδα Up Drones βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της καταστροφής στο Μάτι Αττικής και όπως και στην περίπτωση της Μάνδρας η υπόσχεση μας να παραμείνουμε στο σημείο και κοντά στους κατοίκους της περιοχής είναι αληθινή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ