Αστυνομικός βρίζει ασύστολα ηλικιωμένη γυναίκα στον καταυλισμό της Λέσβου

Να μένεις σε στρατόπεδο εγκλεισμού προσφύγων (στην προκειμένη περίπτωση στη Μόρια της Λέβου), να περιμένεις στην ουρά για φαγητό, να μην καταφέρνεις να φας γιατί τελείωσαν οι μερίδες και να έχεις από πάνω ένα όργανο της τάξης να ξεστομίζει ότι πιο χυδαίο μπορείς να διανοηθείς.

 


Article featured image
Article featured image

Πολιτισμός!

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο καταγράφηκε σε βίντεο, ως μέρος ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi, από την αποστολή στο στρατόπεδο εγκλεισμού προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, για λογαριασμό τoυ ιταλικού κρατικού δικτύου RAI 2 (προβλήθηκε χθες, Σάββατο 20/10, στις 23.15 Ιταλίας, στο RAI tg2).

Στο στιγμιότυπο διακρίνεται ένας αστυνομικός (παρότι φορά πολιτικά, είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες όργανο της τάξης) να παραδίδει δωρεάν μάθημα γαλλικών σε μια ηλικιωμένη πρόσφυγα, ενώ στο τέλος της πετάει κι ένα μπαστούνι σαν δώρο για να θυμάται τον ίδιο και το μάθημά του.

Οι χυδαίες εκφράσεις που ακούγονται από 0:32 και μετά είναι:

«Άι γαμήσου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα στο βάλω στον κώλο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!».

 

 

Μετά από το τραγικό περιστατικό, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας εξέδωσε ανακοίνωση:

Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ένστολων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση. Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των Αρχών.

Το αποτέλεσμα ήταν το φιλότιμο όργανο της τάξης να βρει το μπελά του, καθώς τα παραμάγαζα του Σόρος κατάφεραν να διαταχθεί τελικά Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) κατά του ίδιου και των άλλων τριών, αλλά και να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο ίδιος μετά από εντολή του αρχηγού της αστυνομίας. Επίσης, όλοι οι προαναφερθέντες ανακλήθηκαν από την υπηρεσία τους.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, προσπάθησε αργότερα να δικαιολογήσει τη στάση του λέγοντας ότι έχασε και την υπομονή του όταν η γυναίκα τον έφτυσε. «Φώναζε και μιλούσε στη γλώσσα της και κάποια στιγμή με έφτυσε», είπε στους ανώτερους του.

Αυτή λοιπόν ήταν η αιτία του διαπληκτισμού τους, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση ενός οργάνου της τάξης, ο οποίος άρχισε να βρίζει με τον χυδαιότερο τρόπο, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν αμίλητοι και ακίνητοι.

Είπαμε, πολιτισμός!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ